Yeni başkan eski başkanın 34 yıllık otelini mühürletti

Yeni başkan eski başkanın 34 yıllık otelini mühürletti

Eski Muğla Marmaris Belediyesi Başkanı Ali Acar’a ait 34 yıllık otel, yeni Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından mühürletildi. 


Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2004 – 2019 yılları arasında aralıksız 15 yıl görev yapan önceki dönem Belediye Başkanı Ali Acar'a ait 34 yıllık Nergis Otel,  şimdiki Belediye Başkanı Mehmet Oktay tarafından "imara aykırı " olduğu gerekçesiyle, mühürlendi.

Marmaris Belediyesi ekiplerince gerçekleşen, Yapı Tatil Zaptı ve Mühürleme sonrası otelde herhangi bir tahliye yapılmazken otel, yaklaşık 300 müşterisine konaklama hizmeti vermeye devam ediyor.

İGFA Haber’den Ata Sevgi’ye açıklamalarda bulunan önceki dönem Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, mevut yönetimin görev değil kendilerine yıldırma politası uyguladığını ifade etti.

"Tadilat sırasında mevcut belediye birçok kez kontrolde bulundu"

2019 -2020 yılında yapılan tadilat sırasında mevcut yerel belediye ekiplerinin defalarca fotoğraflar çektiklerini anlatan Acar, "Tesisimizle ilgili yatırım teşvik belgeli olacağı için belediye 2019 Aralık ayında Acar Turizm adına ve yeni işletici adına işyeri açma çalışma ruhsatı vermişti.  Zaman içerisinde tesisimiz de tadilatımızı bitirdik ve basit tamir tadil imar kanununda tanımlanan bir yapı, içerisinde olacağı için belediyeye dilekçemizi sunduk. Bu arada Pandemi koşullarında devamlı ilgi odağı oldu tadilat esnasında otelimiz belediye tarafından. Marmaris'in başka bir yerinde hiçbir şey yokmuş gibi… Yaptığımız tadilat sonucu otelimiz;  Marmaris'te misafir memnuniyetinin en iyi olduğu ilk 3 otelden birisi oldu" dedi.

“Kaçak yapılanma hala devam ediyor”

Yaşanan süreci detaylı bir şekilde anlatan Acar ailesi, husumetle kişisel kinle kimseye bir şey yapmadıklarını belirterek, "Maalesef Marmaris'i kilitlemek için öyle bir mekanizma vardı Marmaris'te. Sonuçta imar barışını devlet çıkardı, yasal gayri olan şeylerin önünü açtı. Sonuçta iyi oldu bu iyiye kullanıldı mı hayır! Tekrar kaçak yapılanma hızlı bir şekilde devam ediyor" yorumunda bulundu.

“Marmaris’te otellerin çoğunda onaylanan projeye uygun yapı yok”

"Marmaris'in geneline bakıldığında otellerin hepsi, onaylı mevcut projesine uygun yapı kayıt belgesini almış olmasına rağmen hiçbir uygun bir yer yoktur, bu da doğaldır" diyen Ali Acar,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Şu anda yönetimde olan kişilerin oteline bakın. Gayri yasal verilmiş ruhsatlarla bu kadar ayyuka çıkmış. Acaba ne oldu da sadece Ali Acar? Bu yaşadıklarımıza hakikaten anlam veremedik. Öyle bir yapı tatil zaptı tuttular ki; 34 yıllık iskanlı otelin imar barışına giren kısmını bir kenara bırakın her tarafını kaçak konumuna sokmuşlar. İşlerini mi bilmiyorlar, hakikaten kimin kimle hesabı var bunu bir sorsanıza onlara? “



Bu Haber 12.08.2022 - 11:24:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.