Yeliz Bilgin Ezici: Rusya’dan 750-800 bin turist getireceğiz

Yeliz Bilgin Ezici: Rusya’dan 750-800 bin turist getireceğiz
Pegas Touristik Operasyon Müdürü Yeliz Bilgin Ezici, bu yıl Türkiye’ye 750-800 bin turist getireceklerini, açıkladı.

Uçuş kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte Moskova, St. Petersburg, Astrahan, Bryansk, Vladivostok, Vladikavkaz, Grozni, Yekaterinburg, Kazan, Kaliningrad, Kemerovo, Krasnoyarsk, Nijny Novgorod, Novosibirsk, Omsk, Perm, Petropavlovsk-Kamçatski, Rostov-na- Don, Samara, Ufa, Habarovsk ve Çelyabinsk’in de dahil olduğu Rusya’nın 32 şehrinden Türkiye’ye uçuşlar yapılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pegas Touristik Operasyon Müdürü Yeliz Bilgin Ezici, charter seferler için uçakların ayarlandığını belirtti. Telefonlarının hiç susmadığını kaydeden Ezici, hafta boyunca günlük 15-20 bin Rus turistin geleceğini ve sezonun uzayacağını ifade etti. Sayının da daha artmasını beklediklerini belirten Yeliz Bilgin Ezici, Türkiye’ye yaz sezonunda 700 bin, kış sezonuyla birlikte ise 750-800 bin turist getireceklerini söyledi.

Rusya'da toplu iptaller başladı

Öte taraftan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye'nin açılmasıyla Rusya destinasyonlarına yapılan rezervasyonların yoğun şekilde iptal edimeye başlandığını duyurdu.

Medyada Türkiye'ye gitmek için yapılan iptallerin yüzde 50'yi bulduğu belirtildi.



Bu Haber 22.06.2021 - 09:02:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.