Yedi resort bölgeyi gezen İngiliz büyükelçiden Türk turizmine övgü 

Yedi resort bölgeyi gezen İngiliz büyükelçiden Türk turizmine övgü 
Türkiye’nin önde gelen kıyı turizm bölgelerini dolaşan İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, “Türkiye’de her şey var.” dedi.

İzmir, Aydın, Bodrum, Marmaris, Muğla, Fethiye ve Antalya’yı dolaşan Jill Morris, Türkiye turizmine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’de harika bir misafirperverlik ve zengin bir turizm çeşitliliği olduğunu kaydeden Jill Morris, Türkiye'nin yurt dışından gelen turistlere deniz-kum-güneşin dışında da birçok imkan vadettiğini kaydetti. Ilıman iklimi, plajları, tarihi ve arkeolojik alanları ile Türkiye’nin zengin bir kültür turizmi destinasyonu olduğuna işaret eden Morris, "Akdeniz ve Ege kıyıları turu sırasında İngilizlerin neden Türkiye'ye tatile gelmeyi bu kadar sevdiğini gördüm. Türkiye'de her şey var." ifadelerini kullandı. 

Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin yüzde 46’sının Muğla’yı tercih ettiğini, Antalya’nın popülaritesinin ise arttığını kaydeden İngiliz Büyükelçi, Antalya’yı ziyaret eden İngiliz sayısının 1,2 milyona ulaştığını kaydetti. Jill Morris ayrıca, Türkiye’nin İngilizler arasında giderek daha popüler hale geldiğini anlattı. 

Jill Morris, Akdeniz ve Ege turunun ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de bir araya geldi. Morris’in neden bütün resort bölgelerini gezdiği ve Bakan Ersoy ile hangi gündem üzerinden görüştüğü ise bilinmiyor. 


Bu Haber 13.09.2023 - 10:20:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.