Yazıcı, Böcek, Yağcı ve Narin 2021 Turizm Kongresinde konuştu

Yazıcı, Böcek, Yağcı ve Narin 2021 Turizm Kongresinde konuştu

TÜRSAB’ın Antalya’da düzenlediği kongrede konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan, TTYD Başkanı Oyan Narin ve AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya ve Türkiye turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TurizmGüncel - Antalya


oya narin

Oyan Narin: Turizmin geldiği noktada acentelerin katkısı yadsınamaz

TÜRSAB’ın düzenlediği 2021 Turizm Kongresinde konuşan Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin,  Türkiye turizminin 80’lerden bu yana gerek devlet desteği ve gerek teşviklerle ciddi bir hamle yaptığını belirtti. Narin, “Bu çıkışın arkasında seyahat acentesi, yatırımcı ve rehberlerimizin rolü büyüktür. 120 milyar dolarlık bir yatırımla turizme hizmet vermekteyiz. Kanunla kurulmuş olan TÜRSAB’ın büyük bir başarısı ve yatırımlarımızın teminatı olması ile bu başarı gerçekleşti. Seyahat acentelerimizin değeri bugün turizmin geldiği dönemde yadsınamaz. Önümüzdeki dönemde tur operatörlerimiz ve acentelerimiz ile geleceğe adım atıyoruz. Vazifemizi yapmaya devam edeceğiz. Turizm dönüşüm projelerimiz için herkesle birlikte el ele omuz omuza Türkiye’nin yeni turizm rolünü inşaat etmeye başladık. Bu dönüşüm ve değişim bugün burada başladı. 2030 yılına kadar Tür turizmi kendisine yeni hedefler koymalıdır. TTYD adına TÜRSAB ve tur operatörlerinden geleceğin nasıl olması gerektiğine dair bir yol haritası ortaya koymalıyız. Birlikte çalışmanın getirdiği huzurun anlayışın devam etmesi için her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu.

erkan yağcı

Erkan Yağcı: Gelecek için umutluyuz.

AKTOB Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Erkan Yağcı da TÜRSAB’ın Türkiye’deki ilk resmi anlamda kurulan birliği olduğuna dikkat çekti. TÜRSAB’ın ilk turizm kongresini Antalya’da yapıyor olmasının kent için önemli olduğuna dikkat çeken Yağcı “Bu kongreyi düzenlediği için TÜRSAB’a çok teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyoruz. Turizmin yaşadığı süreç ve geldiği noktayı biliyoruz. Bu dönemde işbirliği ve koordinasyon hiç olmadığı kadar önemli hale geldi. Krizi aşmanın en önemli aracı koordinasyondur. Devletin desteği olmadan böyle bir krizin aşılmayacağını gördük. İşbirliği ve koordinasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür ediyoruz. Geçen seneye göre bu sene ki istatistiklerimiz çok anlamlı. Bizim hangi noktaya geldiğimizi görüyoruz ve bunun takdir edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gelecek için umutluyuz. Turizmin paydaşları vardır. Turizm olgusu için bunların hepsi olmalı. Bunlar arasındaki iletişim bu makinenin çalışması için gerekli. Hepimizin rolü ve önemi çok büyük. 3 günlük kongrenin hayırlı olmasını istiyoruz. Biz de gelecek hafta 11. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ni gerçekleştireceğiz. TÜRSAB Turizm Kongresi’nin sonuçları ile birlikte Türkiye turizmine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Mustafa Atılgan: Turizmin lokomotifi Antalya

ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa Atılgan da kongrenin turizme farklı bakış açıları getireceğine inandığını söyledi. Atılgan: “2020 ve 2021 yılları sarsıcı yıllar oldu. Pandemi dünya ekonomisini kasıp kavurdu. Tüm dünya dijitalleşme konusunda atacağı büyük adımları birkaç ayda attı. Bildiğiniz gibi Türkiye turizminin lokomotifi Antalya’dır. Kent ekonomisi yüzde 15 düşüş gösterdi. Turizm sektörü 2021 yılında ayakta kalarak beklediğimizden daha çabuk toparlanmıştır. İlk 10 ayda 8.6 milyon yabancı ziyaretçi ağırladık. Akdeniz ülkelerindeki rakip ülkelere baktığımızda İspanya ve İtalya bizden geride kalmıştır. Pandemi sürecinde kaydedilen bu başarıda ortak aklın payı büyüktür. Güvenli Turizm Sertifikası ülkemize katma değer olarak geri dönmüştür. 2022 yılı turizmi tüm aktörlerin ortak bir strateji ile hareket edilmeli. Pazar ve ürün çeşitlendirilmesi gibi konular ajandamızda yer almaya devam ediyor. Sektörde dijitalleşme hızla devam etmektedir” dedi.

muhittin böcek

Muhittin Böcek: 700 bin nitelikli yatakla toplam gecelemenin yarısını Antalya sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise açılış konuşmasında şunları söyledi: “TÜRSAB’ın ilkini düzenlediği kongreye hoş geldiniz. Antalya’ya çivi çakan herkese sonsuz teşekkürler. Antalyamız hepimizin bildiği gibi 700 bin nitelikli yatak kapasitesi ile Türkiye’nin gecelemelerinin yarısını karşılayan bir şehirdir. Salgın sonrasında en hızlı geri dönüşü sağlayan bir destinasyon olarak 9 milyon yabancı misafire ulaşacağız bu sene. Turizmci dostlar, salgınla birlikte sağlığın da ne kadar önemli olduğunu bizzat yaşayanlardan biriyim. Dünyada milyonlarca insan seyahat edememiştir. Her krizde kıymeti daha çok anlaşılan turizmciler sayesinde ayakta kalan turizm sektörünün sorunlarını iyi biliyoruz. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Turizmin geleceğini konuşmanın zamanı geldi. Salgınla birlikte yaşadığımız süreç birçok alışkanlığımız değiştirdi. sosyolojik ve psikolojik etkileri turizm anlayışını değiştirecektir. Turizmi yeniden dizayn etmeliyiz. Dijitalleşerek yerel değerlerin tamamını turizm ürününe dönüştürebiliriz. Deniz, kum, güneşin yanında sanat, kültür ve tarih ile turizmi zenginleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Antalya.com.tr ile kendimizi dijitalleştiriyoruz. Antalya Turizm Alt Yapı Birliği ile destinasyon yönetimini sağlıyoruz. Gastronomi turizmini geliştireceğiz. Alt yapı yatırımlarımıza devam ediyoruz. Turizme destek olmaya devam edeceğiz. Turizmi var eden doğal zenginliklerimizi koruyacağız. Bu kongre için Başkan Firuz Bağlıkaya ve TÜRSAB’ı kutluyorum.”ersin yazıcı

Ersin Yazıcı: Antalya sınavı başarı ile geçti

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise şöyle konuştu: “TÜRSAB Turizm Kongresi için Antalya’ya hoş geldiniz. Türk turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sunan TÜRSAB ve diğer paydaşlara teşekkür ediyoruz. Bu kongreden sonra burada yapılan görüşmelerden sonra Türk turizmi el ele gönül gönüle daha yukarılara çıkacaktır. Yaşadığımız olumsuzlukta sağlığın ne kadar önemli olduğunu görsek de hayat devam ediyor. Süreç içinde sektöre elimizden gelen yardımı göstermeye gayret ettik. Sektörün önünü tıkamamak adına elimizdeki tüm inisiyatifleri kullanmaya çalıştık. Tüm dünya iki yıldır pandemi savaşının içinde. Bu süreçte Antalyamızın bu sınavı başarı ile geçtiğine inanıyorum. Güvenli Turizm Sertifikası ile başlayan süreçte Antalya Ağustos’tan Kasım ayına kadar turizmdeki güvenliği pandemi koşullarında nasıl hizmet verileceğini gösterdi. Bu sene 9 milyona varan misafirimiz olmuşsa bunu geçen yılki başarımıza ve sizlerin göstermiş olduğu başarıya bağlıyorum. Önümüze bakıp yolumuza devam edeceğiz. Mazideki güçlükler anı olarak kalacak ama ders aldığımız anılar olacak. Büyük bir milletin çocuklarıyız. TC’nin fertleriyiz. Dolayısı ile bu kutlu yolculukta tabi ki turizm sektörünün içinde bulunan sizler üzerinize düşen sorumluluğu omuzlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunacaksınız. Başta Antalya olmak üzere turizmdeki payımızı her geçen gün daha yukarılara taşıyacağız. Benim buna inancım tam. Ben Türk müteşebbüsünün aklına fikrine bilgisine tecrübesine güveniyorum. Hep birlikte Türk turizminin dünyadan aldığı payı büyüterek yolumuza devam edeceğiz.”



Bu Haber 19.11.2021 - 16:24:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.