Yaz tatiline geç çıkacaklar için en ideal destinasyon Katar

Yaz tatiline geç çıkacaklar için en ideal destinasyon Katar

Katar Turizm, Katar’ın öne çıkan turistik değerlerini tatil yapmak isteyenler için derledi.  


Katar Turizm (Qatar Tourism), yaz tatilini geç dönemde yapmayı tercih edenler için Katar’ın öne çıkan yapılarını derledi.

Souq Waqif, altın, baharat, şahin çarşılarıyla alışveriş ve yemek deneyimi sunuyor.  

Doha'nın modern Wast Bay bölgesinde yer alan Doha Corniche, İslam Sanatları Müzesi'ne kadar uzanan 7 kilometrelik yürüyüş yoluna sahip.

Katar Ulusal Müzesi, Katar'a özgü bir kristal oluşum olan çöl gülünden esinlenen yapısıyla ülke ve insanlarının kültürünü, mirasını ve geleceğini yansıtıyor. Müze, ziyaretçilere ülkenin değişimi ve modernleşmesinin öyküsünü aktarırken Katar’ın geleneksel köklerini de bünyesinde barındırıyor.

West Bay ve Pearl-Qatar arasında yer alan Katara Kültür Köyü'nün girişinde ziyaretçileri karşılayan yapı ise ünlü Türk mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan; İran-Türk çinileri ve emaye işçiliği ile dikkat çeken Katara Camii, Dolmabahçe Sarayı'ndan ilham alan bir dekora sahip. Katara'da sanat galerilerinin yanı sıra Doha'nın en popüler yemek mekanları da bulunuyor. Mamig (Lübnan), Khan Farouk (Mısır), Ard Canaan (Suriye), Sukar Pasha (Türkiye) ve Saffron Lounge (Hindistan) gibi farklı mutfakların yanında Chapati ve Karak'ın dürümleri ve çaylarıyla geleneksel Katar tatları ve Lawazar'daki taze deniz ürünlerine kadar birçok seçenek var.

İç Deniz ya da diğer adıyla Khor Al Adaid, kilometrelerce çölle çevrili berrak sulara ve ince kuma sahip, dünyada çöl ve denizin buluştuğu nadir noktalardan biri. Khor Al Adaid, yalnızca 4X4 arazi araçlarıyla erişilebilen ve yol üstünde Bedevi yerleşimlerini ve develeri görme, tüplü dalış yapma olanağı sunuyor.



Bu Haber 29.07.2022 - 10:09:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.