Yaylaya 50 milyon liraya yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli atıldı

Yaylaya 50 milyon liraya yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli atıldı

Türkiye’nin denize en yakın kayak merkezi olduğu belirtilen Ordu’nun Çambaşı Yaylası’na yapılacak 5 yıldızlı otelin temeli atıldı.

 


Ordu’nun Çambaşı Yaylası’na 5 yıldızlı otel yapılıyor. Çambaşı Kayak Merkezi’nde 2020 yılında hizmete açılması planlanan otelin temeli atıldı. Otel, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin birlikte kurduğu ORBEL AŞ ile Çambaşı AŞ tarafından yapılıyor. Otelin finansmanının yüzde 30’unu belediye karşılayacak. 

Otelin temel atma töreni, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Hilmi Güler, Vali Yardımcısı Ahmet Arık ve Çambaşı Yatırım Ş. hissedarı iş adamları ile kalabalık bir protokol davetli grubu tarafından  gerçekleştirildi.

Çambaşı Yatırım A.Ş. Koordinatörü Coşkun Candaş grubun altı yıldır çözümlenemeyen projesine son iki yılında dahil olduğunu belirterek, Turizm Bakanlığı ve yerel yönetimlerdeki zorlu kamusal bürokratik süreçleri azimli bir çalışma ile sonlandırıp Ordu turizmine ilk turizm tahsisli proje alanını kazandırdıklarını söyledi.

E97284BC-3821-4ECE-89D8-302A603A923F

Yatırım ve hizmet konsepti danışmanlığını yürüttüğü ve 80 oda olarak planlanan otel projesini 2020 yılı sonunda hizmete almayı planladıklarını belirten Candaş, kayak merkezinin en özel noktasında bulunan otelin doğal dokuya uyumlu ahşap ve taş malzeme kullanılarak yapıldığını söyledi. Sofistike tarzı ile, misafirlerine farklı deneyimler sunacak estetik mimarisi ön planda olan bir tesis kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Candaş,  

Sivola Hotel Çambaşı markası ile işletecekleri tesisi üst segment misafir profilini hedefleyerek tasarladıklarını belirterek, ‘’sunacağımız ayrıcalıklı konfor ve kişiye özel butik hizmet konsepti ile Ordu Çambaşı Kayak Merkezi’nin marka bilinirliğini artırmayı ve yerel ekonomiye de kazandıran katma değeri yüksek turizm hareketi yapmak istiyoruz.’’ dedi.    

Coşkun Candaş, otelin yatırım maliyetinin ise 50 milyon TL olarak öngörüldüğünü açıkladı.

E76DF98E-D900-4142-BC21-FDC1358C9904

 



Bu Haber 06.08.2019 - 09:15:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.