'Yaşlı turistler ayrımcılığa maruz kalıyor' iddiası

'Yaşlı turistler ayrımcılığa maruz kalıyor' iddiası

Yaşlı turistlerin gizli ek maliyetler ve kısıtlı seçeneklerle ayrımcılığa maruz kaldığı ileri sürüldü.


Turizm Güncel - Dış Haberler

İngiltere merkezli kar amacı gütmeyen tüketici koruma organizasyonu Which?, yaşlı turistlerin ayrımcılığa maruz kaldığını ileri sürdü. Raporda, yaşlı turistlere gizli ek maliyetler çıkarıldığı, daha az seçenek sunulduğu, daha yüksek araba kiralama ve seyahat sigortası ücreti alındığı belirtildi.

Sigorta şirketlerinin uzunca bir süredir yaşlılığı bir risk olarak görüp, yaşlı insanlara daha pahalıya seyahat sigortası yaptığını ileri süren Which?, ancak pandemiden bu yana yaşlıların ödediği sigorta bedelinin orantısız bir şekilde arttığını belirtti.

Yaşlıların seyahat sigortası yüzde 169 zamlandı

Rapora göre, 24-54 yaş arasındaki seyahatçilerin seyahat sigortası 2019'dan 2022'ye yüzde 33,4 artışla 7,98 pounddan 10,65 pounda yükselirken, 85 ve üzeri yaş grubunun seyahat sigortasında yüzde 169, 75-84 yaş grubunun seyahat sigortasında ise yüzde 60 artış yaşandı.

“Yaş ayrımcılığını sözleşmelerin içine gömülüyor”

Benzer bir durumun araba kiralama şirketleri için de geçerli olduğu belirtiliyor. Buna göre, pek çok araba kiralama şirketi yaş ayrımcılığını sözleşmenin içine gömüyor. Avis, Budget, Enterprise ve Hertz, online rezervasyon yapan müşterisinin 30 üstü olup olmadığını görmek istiyor. Bu nedenle arabayı kiralayan sürücü kiralama merkezine giderek görünmek zorunda kalıyor. Yaşlı sürücüler için genellikle fahiş ücretler çıkarılıyor.



Bu Haber 22.11.2022 - 10:41:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.