Yasak kalktı Alman seyahat şirketleri İspanya için harekete geçti

Yasak kalktı Alman seyahat şirketleri İspanya için harekete geçti
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın İspanya'nın Balear Adaları'na dönük seyahat yasağını kaldırmasının ardından hava yolu şirketleri harekete geçti.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya'nın sağlık otoritesi Robert Koch'un tavsiyesi üzerine Almanya, İspanya'nın Balear Adaları'na dönük seyahat yasağını kaldırmıştı.

Kararın ardından Almanya'dan Balear Adaları'ndaki turizm destinasyonlarına dönük büyük bir talep oluştuğu belirtiliyor.

Tatilcilerin rezervasyon talebindeki artışa anında yanıt veren Alman hava yolu şirketleri, peş peşe programlarını açıkladı.

Condor 8 şehirden uçacak

Buna göre, tatil hava yolu Condor, Paskalya tatilini de kapsayacak şekilde Almanya'nın Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg ve Leipzig'den Mallorca'ya uçuş başlatma kararı aldı. Şirket ayrıca Berlin, Hannover, Stuttgart ve Zürih'ten yapacağı Mallorca uçuşlarını da erkene aldı. Uçuşlar 20 Mart'ta başlayacak.

Lufthansa’dan 300 uçuş

Lufthansa ise Mallorca'ya dönük ani talep artışına kendi bütçeli hava yolu Erowings ile yanıt veriyor. Paskalya tatili için Mallorca'ya 300 uçuş planlayan Lufthansa Grubu, Düsseldorf, Hamburg ve Köln / Bonn havalimanlarını da dahil ederek programını genişletti. Şirketin uçuşları 18 Mart'ta başlayacak.

TUI 21 Mart’ta start verecek

Seyahat uyarısının kalkmasının ardından TUIfly da Mallorca programını erkene çekti. TUI'nin Mallorca'ya uçacak ilk uçağı 21 Mart'ta Hannover'dan havalanacak. Aynı gün Düsseldorf ve Frankfurt'tan da uçaklar kalkmaya başlayacak. TUI, yaz aylarında Almanya'nın dört havalimanından Mallorca'ya uçuş gerçekleştirecek.

Sundair de devrede

TUI'den birkaç gün sonra ise büyük hissedarı Schauinsland Reisen olan Sundair topa girecek. İlk uçuşunu 27 Mart'ta Berlin'den yapacak olan şirket, 3 Nisan'dan itibaren Düsseldorf ve Hanover'dan da uçuşları başlatacak. Kısa süre içinde listeye Kassel-Calden de dahil edilecek.



Bu Haber 15.03.2021 - 13:58:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.