Yaptırımlar Rus turistleri nelerden mahrum bırakacak?

Yaptırımlar Rus turistleri nelerden mahrum bırakacak?

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyon sonrası Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), bilet fiyatlarında artış yaşandığını duyururken, getirilen döviz kısıtlaması da birçok soruna neden olduğunu belirtti.


Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), hem iç, hem de dış hat uçuşlarda bilet fiyatlarının artışa geçtiğini açıkladı. Birlik yetkilileri bilet fiyatlarının kur nedeniyle bundan sonra hemen her gün artacağını öngörüyor. Ukrayna operasyonunun ilk haftasında uçuş yasakları nedeniyle Rusların bir dizi ülkeye ulaşımı çok daha zor hale gelirken bilet fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış yaşandı.

Yurt dışı tatilleri sona erebilir

TürkRus’ta yer alan habere göre, Rus bankalarından alınan kredi kartlarının da ülke dışında çalışmayacak olması yurtdışında tatil yapma döneminin sona ermesi anlamına gelebilir. Rusya'daki firmalarda çalışan ama yurtdışında yaşayan Rusya vatandaşları da maaşlarını çekmekte sorun yaşayacak.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararname Rusya vatandaşlarının yanı sıra ülkede yaşayan yabancıların da Rusya içindeki döviz varlıkları ülke dışına çıkarmalarını yasaklıyor. Böylece bu kişilerin Rusya'da kazandıkları parayla ülke dışında büyük ölçekli alışveriş yapmalarına (emlak, otomobil, okul vb.) engel oluyor.

Rubledeki çöküş nedeniyle ilaç fiyatlarının da zamlanmaya başladığı haberleri gelmekte. Bazı ilaçlarda zam oranı yüzde 25'e kadar çıkmış durumda.

Rusya'nın kaybetmesine kesin gözüyle bakılan bir diğer zenginliği de yetişmiş bilişim kadrosu. Yetkililerin aldığı önlemlere rağmen çok sayıda IT uzmanının ülkeden ayrılması bekleniyor. Kommersant'ın haberine göre, operasyonun ilk haftasında çalıştığı şirketlere ayrılmak istediğini bildiren çalışan sayısı 5 bine yakın.



Bu Haber 04.03.2022 - 09:19:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.