Yanan alanların turizme açılacağı iddiasına Pakdemirli'den yanıt

Yanan alanların turizme açılacağı iddiasına Pakdemirli'den yanıt
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yanan alanların tıurizme açılacağı iddialarına yanıt verdi.

Orman yangınları başlamadan hemen önce çıkan "Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" tartışma konusu oldu. Yanan alanların turizm yatırımlarına açılacağı iddialarına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un ardından Pakdemirli de yanıt verdi.

Bekir Pakdemirli 2634 sayılı kanunda yapılan değişikliğin yanan yerlerin turizm yatırımlarına izin verileceği iddialarına şu şekilde yanıt verdi;

"Orası turizm alanı ise oraya otel yapılır"

İstisnalar dışında orman alanların asla daraltılamayacağını belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Eğer bir turizm alanı tahsis edilecekse zaten tahsis edilir. Bunun şekil ve şartı vardır, orası turizm alanı ise oraya otel yapılır, değilse yapılamaz. Ormandan görüş alınır, orman da çeşitli kurumlardan görüş alır. Belki 10-15 kurumdan görüş alınır. Yaban hayatı, göç yolları olmak üzere bir çok kurumdan görüş alındıktan sonra eğer turizm alanı ilan edilecekse ilan edilir ve ilan edilmişse de oraya gerekli bakanlıklardan izin alınmak suretiyle yapılabilir. Bunun için ormanların yakılması gibi bir spekülasyonun yapılması son derece yanlıştır. Böyle bir konunun bir genel başkan tarafından açıklanması son derece üzücüdür. Bunun böyle olmadığını kendisi de biliyordur, bundan eminim. 169. maddeyi tekrar hatırlatıyorum, ormanları daraltmak söz konusu değildir."

"Hadsizler"

Bu konuda ilk eleştiri twitter üzerinden tweet atan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmişti. Kılıçdaroğlu tweetinde "Erdoğan bir imzayla ormanlarda yapılaşma yetkisini Turizm Bakanına verdi. Her yer yandı kül oldu, derdi dağı taşı betonlaştırmak. Çok açık söylüyorum; tek bir tuğla dahi koymaya kalkarsanız, önce ekskavatörle beni çiğnemeniz gerekecek. Ormanlarımıza dokunamayacaksınız." açıklamasında bulunmuş, tweetin sonunda ise "Hadsizler." diyerek tepkisini dile getirmişti.

Yayına hazırlayan: Efsa Pural



Bu Haber 03.08.2021 - 11:57:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.