Yalçın Lokmanhekim açıkladı: TGA nasıl bir tanıtım stratejisi izliyor?

Yalçın Lokmanhekim açıkladı: TGA nasıl bir tanıtım stratejisi izliyor?

Türkiye’nin çok zengin bir coğrafya olduğunu belirten Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, Türkiye tanıtımında turizm çeşitliliğini öne çıkardıklarını belirtti.


Turizm Güncel

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı
(TGA) Genel Müdürü Yalçın Lokmanhekim, 13. Boğaziçi Yatırım Zirvesi kapsamında düzenlenen “Alternatif Turizm ve Yatırım Fırsatları" paneline katıldı.

Turizmde çeşitliliğin olası krizlere karşı bağışıklık sağlayacağına dikkat çeken Yalçın Lokmanhekim, Türkiye’nin sadece deniz-kum-güneş destinasyonundan ibaret olmadığını her türlü alternatif turizmin yapılmasına olanak sağlayacak imkan olduğunu belirtti.  

“Çeşitlilik krizlere karşı bağışıklık sağlayacak”

Yalçın Lokmanhekim TGA’nın Türkiye markasını dünyada tanıtma misyonu üstlendiğini belirtti. 2021 yılından bu yana Türkiye turizminin tanıtım stratejisini çeşitlilik üzerine kurduklarını söyleyen Lokmanhekim “Çeşitliliği de iki başlık üzerinden değerlendiriyoruz; bunlardan bir tanesi pazar diğer ürün çeşitliliği. Türkiye turizmini çok daha fazla pazara ulaştırmak amacıyla çalışıyoruz. Çünkü yakın geçmişte elimizde olmayan global krizlerin olumsuz etkilerini hep beraber yaşadık. Bu çeşitlilik bu tür krizlere karşı bize bağışıklık sağlayacak ve bu krizlerden daha çabuk çıkmamıza ve toparlanmamıza yardımcı olacak. Ben aslında turizmci değil pazarlamacıyım. Bunun için bunu pazarlamacı gözüyle değerlendiriyorum. Çok şanslıyız. Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye bütün değerler açısından bize sonsuz kaynak sunuyor. Biz de turizmimizi çeşitliliğe dayanarak tanıtmaya çalışıyoruz ki daha fazla insana ulaşalım.” diye konuştu.

“Turizmi ‘alternatif turizm’ olarak ayrıştırmak doğru değil”

Turizmi alternatif turizm olarak ayrıştırmanın doğru olmadığını ifade eden Yalçın Lokmanhekim turizmin bir bütün olduğunu ve bu bütünselliğin içindeki turizm çeşitliliğini alternatif kanallarla zenginleştirmek gerektiğini kaydetti. Lokmanhekim “Türkiye’de Michelin yıldızı İstanbul’u destinasyonları arasına kattı. Türkiye’de çok zengin gastronomi bir var. Tüm dinlere ev sahipliği yapmış bir coğrafyada yaşıyoruz. İnanç turizmi var, tarih var, arkeoloji var, doğanın her türü var, her türlü outdoor aktivite için kaynak var. Biz sadece deniz-kum-güneş ülkesi değiliz. Dolayısıyla alternatif turizmi bu çeşitliğin üzerine odaklamakta çok büyük fayda görüyorum. Yatırımcılar için çok değerli bir pazar olduğumuz şüphe götürmez. Alternatif turizmi, turizm çeşitliliği içerisinde değerlendirmek çok daha faydalı olacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

Go Türkiye platformunda Türkiye’yi destinasyonlara ve temalara ayırarak tanıttıklarımın belirten Lokmanhekim 81 ilin tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyledi.

“Turizmimizi sürdürülebilir hale getirmeliyiz”

Sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken TGA Genel Müdürü “Biz turizmimizi sürdürülebilir kılmalı ve bunu göstermeliyiz. 2030’a kadar bütün tesislerimizi sürdürülebilir olarak göstermek zorundayız. Global Sustainable Tourism Council (GSTC) ile bir anlaşma yaptık. Türkiye bu alanda da dünyada bir ilk oldu. Ülke destekli bir sürdürülebilirlik programımız var. Bunu da 2023, 2025, ve 2030 olarak üç safhaya ayırdık. Bu kriterlerle turizmin tüm paydaşlarını sürdürülebilir turizm sertifikasıyla belgelendirerek geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak istiyoruz. Alternatif turizmle de tüm bu sürdürebilir turizm çalışmalarını göz ardı etmeden ciddiyetle ele almak lazım diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 11.11.2022 - 08:48:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.