Yakup Demir: İstikrar sağlanmazsa, gelecek sene iyimser olmak mümkün değil

Yakup Demir: İstikrar sağlanmazsa, gelecek sene iyimser olmak mümkün değil
Ege’de sezonun istedikleri gibi gitmediğini ifade eden Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, eğer istikrar sağlanmazsa 2024 yılı için iyimser olmanın mümkün olmadığını ifade etti.

Ege’de turizm sezonunun kötü geçtiği belirtiliyor. BirGün’den Aycan Karadağ’a konuşan turizm sektör temsilcileri otellerde doluluk oranlarının en iyi dönemde bile yüzde 60-70’leri geçmediğini söylüyor.

"2024 sezonunu şimdiden tahmin etmek çok zor"

Deprem, seçim ve ekonomideki belirsizlikle birlikte yurttaşların alım gücünün düşmesinden dolayı Çeşme turizminin çok iyi geçmediğini belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇESTOB) Başkanı Yakup Demir, “Ekonomik sorunlardan dolayı tatil yapmak mümkün olmadı. Turizmcileri gurbetçiler kurtardı. Ağustosta moralimiz yerine geldi. Eylül ise istediğimiz gibi gitmedi, pek çok otelimiz ve beachler okullar açılır açılmaz kapandı. Onlar kapatınca, açık olanlarda yüzde 60'larda doluluk oluştu. Eylül ayında, rezervasyonda ciddi değerler olmadı. Eğer piyasada istikrar sağlanmazsa, gelecek sene iyimser olmak mümkün değil. 2024 sezonunu şimdiden tahmin etmek çok zor.” ifadelerini kullandı.

“Turist sayısının yüksek olması bir şey ifade etmiyor”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Başkanı Suat Esin de, “Geçen seneye göre ciddi oranda düşüş yaşandı. Temmuz ve ağustos aylarında otellerin doluluk oranları yüzde 60’ları geçmedi. Turist sayısının yüksek olması bir şey ifade etmiyor. Harcama limiti bu sene çok düşüktü. Bu sene otellerin fiyatları çok yüksekti. Turistler de harcama yapamadı. Geçen yıl sezon kötü değildi. Bunun nedeni pandemi sonrası bir sezondu ve bu yüzden sezon hareketliydi. Bu sene tekrar işler kötüye gitti. Bölgemiz İngiliz pazarına hitap ediyor. Sadece İngiliz pazarıyla bölgeyi kurtaramıyoruz. Alternatifler üretmemiz lazım. Yoksa önümüzdeki dönemler bizim için hüsran olur” şeklinde konuştu.



Bu Haber 22.09.2023 - 10:50:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Cesme nin vizyon kabuk değiştirme vakti gelmiştir

    Hüseyin ince 25.09.2023 - 05:50

    Yaşını başını almış koltuk yöneticileri turizm otel ciligi artık bırakıp torun sevmeli bu işin Seven ödtu itu mezunu gençler var onlara bırakılmalı turizmin onu açılmalıdır liyakat siz yönetici vs kesinlikle ilahi adalete de aykırıdır ..hakeden işi yapmalıdır.

  • Kendim ettim kendim buldum

    Sabri uyar 23.09.2023 - 12:53

    Turizm Otel de çalışıp kışın işten çıkarılan o kadar kişinin beddussini aldınız ihsallah tez vakitte yuce allah geregeni yapar ilahi adaletten kimse kacamaz

  • Akıntıya karşı kurek cekmek

    Kenan pars 22.09.2023 - 01:34

    Otelcilik olayı bitmiştir ruhuna el fatiha asgari ücretin 11400 olduğu yerde sen geçelik 5000.6000 tl oda satamassin satar sin yabancı acentaya paranı alamas sin iflas eder sende dükkanı kapatır gidersin yakup bey slmlar.

  • BOS MUHAPPETT

    Hatice sayar 22.09.2023 - 01:32

    Seneye otellerin hepsi oda oda satılacak veya senelik kiraya verilecek zaten bi cazipligi kalmadı kandırmaca hd sistem açık bufe ler ve kalitesiz içki vs lerin. ..plajlar bizimdir halkin

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.