Yakup Demir: 28 bin yatakla 2 milyon geceleme yapıyoruz

Yakup Demir: 28 bin yatakla 2 milyon geceleme yapıyoruz

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Yakup Demir, bölgede turizmi geliştirmek ve 12 aya yaymak adına Çeşme Turizm Projesinden umutlu olduklarını fakat proje sürecinin bazı sıkıntıların gölgesinde olduğunu belirtti.


Turizm Güncel

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇESTOB) Başkanı Yakup Demir, 2022 turizm sezonuna ilişkin Turizm Güncel’e değerlendirmede bulundu.

2022 yılının kötü geçmediğini 2019’u yakalamak için bir hayli çalıştıklarını vurgulayan Demir, Çeşme’de turizmin deniz-kum-güneş ürünüyle sunulduğunu ve farklı ürünlerin geliştirilerek sezonun uzatılması gerektiğini söyledi.

“2 milyona yakın gecelememiz var”

2022 yılında Çeşme’deki otel doluluk oranlarını açıklayan Demir “Biz sezonu ilkbahar, yaz, sonbahar olarak üçe bölüyoruz. İlkbahardaki otel dolulukları yüzde 50, Haziran-Eylül arası yaz döneminde yüzde 80, sonbaharda yüzde 30-40 seviyelerinde gerçekleşti. Çeşme'de 2 milyona yakın bir gecelememiz söz konusu. 28 bin yatağın karşılığında bu gecelemeyi elde ediyoruz” ifadelerini kullandı

“En büyük sorun sezonun kısa olması"

Deniz-kum-güneş dışındaki turizm modellerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade eden Demir, “Çeşme’nin en büyük sezonun kısa olması. Üç-dört ay sonra hepimizin eli kolu bağlanıyor. Bu ürünümüzün deniz-kum-güneş olmasından kaynaklı. Termal ve diğer turizm ürünleri de var ama çok etkili bir şekilde bunlara ilgiyi çoğaltamıyoruz. Zaten dünyada da bu konuda ilgi özellikle termal ve diğer sportif faaliyetlerde, deniz- kum-güneş kadar etkili değil.” açıklamasında bulundu.

“Çeşme Turizm Projesinden beklentimiz yüksekti”

Çeşme Turizm Projesinden umutlu olduklarını fakat projenin sıkıntılı bir durumda olduğunu belirten Demir şu ifadeleri kullandı:

“Deniz-kum-güneş sezonu bitince turizm sezonunun bitmesi durumu sadece Çeşme’ye özgü bir şey değil. Bu deniz-kum-güneş ürününü sunan bütün destinasyonlarda böyle. İspanya'da da olsun İtalya'da da olsun maalesef deniz-kum-güneş mevsimi bitince sezon bitmiş oluyor. Biz isteriz ki kışın da Çeşme’yi en azından yüzde 50 doluluklara taşıyalım. Bunu henüz yapamadık. 'Çeşme Projesi belki yaramıza bir merhem sürer’ dedik ama o da bazı sıkıntıların gölgesinde şu anda. Keşke bu turizm projesinin herkesin memnuniyet sağlayabileceği düzeyde onaylanıp temeli atılsaydı ama olmadı. Şu ana kadar olmadı ama umarım olur. Çeşme kendi özelinde, beach club, Alaçatı, marina ve sokaklarıyla turizme yön vermeye çalışıyor. Turizmden bir değer almaya çalışıyor. Çeşme kalite yönünden Türkiye'nin ilkleri arasında diyebiliriz.”

“Fuarlarda Çeşme’ye ilgi yüksek”

Çeşme’de beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Demir, “2023 yılı geliyor. Fuarlarda Çeşme'ye ilgi çok fazla. Aslında Çeşme'nin şu andaki misafir yapısı genellikle Türk olarak bilinir ama Türk'ün dışında da son beş yıldır yüzde 50-60 oranında gurbetçilerimiz ve ona bağlı yabancılar da ziyaret ediyor. Çeşme'nin misafir çeşitlemesini çoğaltarak gidiyoruz. Beklentimiz de yüksek. “ şeklinde konuştu.



Bu Haber 19.12.2022 - 17:35:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.