Wizz Air EasyJet'i satın almak için teklif verdi

Wizz Air EasyJet'i satın almak için teklif verdi
Macaristan merkezli bütçeli hava yolu şirketi Wizz Air'in rakibi İngiliz EasyJet'i satın almak için teklif verdiği ileri sürüldü.

TurizmGüncel - Dış Haberler

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Gatwick havalimanında en fazla uçuş yapan EasyJet'e, satın alma teklifi yapıldığı ileri sürüldü. EasyJet'in yönetim kurulu tarafından oybirliği ile reddedilen teklifin hangi şirketten geldiği açıkça belirtilmese de, teklifi yapan şirketin Avrupa'da hızlı bir büyüme sürecine giren Wizz Air olduğu kaydedildi.

Lundgren: SüŞirketi satmak bir yana, BA’nın Gatwick’teki slotları almaya çalışıyoruz

EasyJet'in CEO Johan Lundgren ise, EasyJet'i satmak bir yana, British Airways'ten boşalan slotları almayı planladıklarını söyledi. Lundgren, bunun için sermaye artırımında toplanan 1,2 milyar poundun kullanılabileceğini ifade etti.

Hakimiyet savaşı

Yüzde 25'i hala kurucusu Sir Stelios Haji-Ioannou'ya ait olan EasyJet'e yapılan bu teklifin, tarihlerindeki en büyük krizden çıkmaya çalışan hava yolu şirketleri arasında giderek artan bir hakimiyet savaşını gösterdiği kaydedildi.

BA kendi bütçeli hava yolunu kuruyor

Independent gazetesinde yer alan habere göre, Gatwick'teki yerini rakiplerine kaptırmak istemeyen British Airways de, düşük bütçeli bir hava yolu şirketi kurmak için elinden geleni yapıyor. Uzmanlar, BA'nın Gatwick'teki slotlarını EasyJet'e veya Wizz Air'e devredeceğine ihtimal vermiyor.

Alman Lufthansa'ya, İngiliz British Airways'e ve Fransız Air France'a yapılan devlet yardımlarını sert sözlerle eleştiren Ryanair'in CEO'su Michael O’Leary BA'nın düşük bütçeli hava yolu şirketi kurma planının başarısızlığa mahkum olduğunu ileri sürdü.



Bu Haber 10.09.2021 - 22:19:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.