WhatsApp’a reklam ve ücretli abonelik mi geliyor?

WhatsApp’a reklam ve ücretli abonelik mi geliyor?

WhatsApp’a reklam ve ücretli abonelik gelebileceği ifade ediliyor.


Financial Times’a konuşan kaynaklar, bünyesinde Facebook, Instagram ve Messenger’ı da barındıran Meta’nın WhatsApp’ta köklü değişikler getirmeye hazırlandığını duyurdu.

Gazeteye konuşan kaynaklar Meta’nın gelirlerini artırmak için WhatsApp’a reklam getirmeyi gündemine aldığını söyledi. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ta ilk kez reklam gösteriminin önü açılırken, bu kararın şirket içinde büyük bir tartışma yarattığı da belirtildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, henüz reklam gösterimi konusunda net bir karar verilmezken, reklamların bağlantıların arasındaki listede gösterilebilmesinin gündemde olduğu belirtildi. İddiaya göre Meta içerisinde, ücretli bir abonelik geliştirilmesinin de gündemde olduğu ve reklam görmek istemeyenlerin bunu ödemesi gerektiği de tartışıldı.

2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmadan önce WhatsApp’ın kurucu ortağı Brian Acton, “Reklam yok! Oyun yok! Numara yok!” demiş ve bunun şirketin sloganı olduğunu söylemişti.



Bu Haber 15.09.2023 - 15:25:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.