Volkan Ataman: ITF kapsamında 35 ülkeden 135 hoster buyer ağırlayacağız

Volkan Ataman: ITF kapsamında 35 ülkeden 135 hoster buyer ağırlayacağız

İstanbul Turizm Fuarı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Dream Project CEO’su Volkan Ataman, bu sene TUI, Booking, Expedia gibi çok sayıda üst düzey firmayı hosted buyer programlarına dahil ettiklerini söyledi.


Turizm Güncel - İstanbul

9-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Turizm Fuarı (ITF) öncesinde SwissôtelTheBosphorus'ta basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına Dream Project CEO’su Volkan Ataman, Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly CEO’su Mert Vardar, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş başta olmak üzere birçok turizm sektör temsilcisi ve basın mensubu katıldı.

“Yoğun telp nedeniyle daha büyük bir fuar alanına geçtik”

Toplantıda konuşan Dream Project CEO’su Volkan Ataman, “Geçtiğimiz sene ilk kez düzenlediğimiz fuar verimli ve eğlenceli geçti. Yoğun talep aldığımız için fuarımızı daha büyük alanda yapma kararı aldık. Bu senede ITF, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek. Bir katılımcının ihtiyacı olan her şeyi düşündük. Stantlar, toplantı alanları gibi birçok şeyi karşılayacağız. Tek tip stantlarımız olacak. Böylelikle stant rekabetini ortadan kaldırıyoruz. Maliyeti azaltıyoruz. Fuarın sonunda birçok atık oluşuyordu. Böylece sürdürülebilir turizme de katkımız olacak. Fuar alanının girişini peyzaj ile düzenliyoruz. İnsanların daha keyif alacağı bir alan oluşturacağız.” dedi.

“Büyük firmalar hosted buyer programına dahil edildi”

TUI, Booking, Expedia gibi büyük firmaları hosted buyer programına dahil ettiklerini söyleyen Ataman, “Fuarın iletişim aşamasına önem veriyoruz. Uluslararası çok sayıda fuar ve etkinliğe katılıp tanıtım yapıyoruz. Birçok alanda tanıtım ve reklam kampanyaları yürütüyoruz.  Bir fuarın başarılı olmasında temel nedenin hosted buyer ve B2B platform olacağını düşünüyoruz. Şu ana kadar TUI, Booking, Expedia gibi büyük firmaları hosted buyer programımıza dahil etik. BDT, Avrupa, Uzak Doğu, Güney Amerika, Asya başta olmak üzere çok sayıda pazardan Türkiye pazarı ile çalışan turizm profesyonelini 3 gün boyunca İstanbul’da ağırlayacağız. Hosted buyerlarımıza ülkemizi tanıtmak için fuarın ilk günü öğle yemeğinde Türk Yemeği tanıtımı yapacağız. Ayrıca Tarihi Yarımada ve İstanbul Boğazı'nda tekne gezimiz olacak. İngiltere ve Almanya’dan büyük operatörleri getiriyoruz. Geçen sene 50 ülkeden 150 hosted buyer ağırlamıştık. Bu sene 35 ülkeden 170 hosted buyer ağırlayacağız. Sayı düştü ama çok üst düzey turizm profesyonelleri katılım sağlayacak. Gelen misafirlerin bütün masraflarını biz karşılıyoruz ve çok ciddi para harcıyoruz. Var olan ve Türkiye ile çalışan operatöreleri getirmek çok önemli. Ayrıca yeni pazarlarla da çalışmayı hedefliyoruz. Avustralya ve ABD‘den de hosted buyer ağırlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Turizm Zirvesi’nde 12 konu başlığı ele alınacak”

Ataman fuarda gerçekleştirilecek Turizm Zirvesi hakkında ise şu açıklamaları yaptı:

"Geçen sene olduğu gibi bu sene de fuarımız halka kapalı gerçekleştirilecek. Sadece profesyonelleri ağırlayacağız. 15 bin katılımcı hedefliyoruz. Bu sene Turizm Zirvesi tekrar geçekleştirilecek. Her sene de yapmaya devam edeceğiz. 12 konu başlığımız var.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya moderatörlüğünde 5 ülkenin seyahat acenteleri birliklerinin başkanlarını ITF’de ağırlayacağız. Turizm Zirvesi’nin ana başlıklarından biri TÜRSAB ile yapacağımız bu oturum olacak.

Hüseyin Barener moderatörlüğünde Avurpa-Türkiye Turizm Forumunu başlatacağız. Bundan sonra her fuarımızda bu foruma yer vereceğiz.

Avrupa Parlamentosu Sağlık Komitesi Başkanlığı ve Ticaret Bakanlığının  katılımıyla Sağlık Turizmi oturumu düzenleyeceğiz.

Psikiyatrist Doktor Gülseren Budayıcıoğlu moderatörlüğünde ve birçok ünlünün katılımıyla Sinema-Dizi Sektörü oturumu olacak.

2024 sezon değerlendirmesi-2025 sezon beklentileri ise iç ve pazar acanteler, operatörler ve oteller kapsamında 3 ayrı oturumda yapılacak. Havacılık konusunda da bir oturumuz olacak.

Sağlık turizmi şu an çok popüler. Fuar alanı içerisinde sağlık turizmi babilyonu yapma kararı aldık. Sağlık turizmi yapan acenteler termal oteller ve hastaneler yüzde 60 katkı fayı alarak fuarımıza katılacaklar.

Bu sene ITF Gala Partimiz Swissotel Swissôtel The Bosphorus sponsorluğunda olacak. Boğazda da 500 dron ile gösteri yapılacak.”

Ace of MICE ile ilgili de bilgi veren Ataman, “Ace of MICE bu sene 3-4-5- Ocak’ta Kıbrıs Elexus Hotel’de gerçekleştirilecek. Bu sene 24 ayrı kategori ödüllerimiz verilecek. Çok verimli geçiyor birebir iş odaklı bir iş” dedi.

“ITF nitelikli turist sayısını artıracak bir fuar”

ITF’nin nitelikli turist sayısını artıracak bir fuar olduğunu belirten AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Dünyanın en değeri topraklarında turizm yapıyoruz. Bunun altının dolu olması gerekiyor. Turistin gelebilmesi için bir çaba gerekiyor. Tüm paydaşlarımızla birlikte fuarlara destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizler pandemiyi hafif sıyrıklarla atlatmış bir ülkeyiz. Şu an da AB üyesi ülkeler kendi ülkelerinde tatili destekliyorlar. Ukrayna-Rusya ve İsrail-Filistin arasındaki gerilim bizi çok etkiliyor. Dirayetli olmalı bu tarz etkinliklerle kendimizi çok iyi ifade etmeliyiz.  Rusya, İngiltere, Almanya gibi bazı parazlar spesifik pazarlar. Bir de bizim detayla büyüttüğümüz pazarlar var. Mesela Polonya pazarı. Biz çok önemsedik ve bizim dördüncü pazarımız haline geldi.  Romanya’ya vatandaşlarına vize muafiyeti çıktı. Bu o kadar değerli bir şey ki. Bu fuar terzi işi bir fuar. Bizim dünya çapında gittiğimiz diğer fuarlara göre daha terzi işi. ITF turist sayısını değil de nitelikli turist sayısını artıracak bir fuar. Burada hosted buyerleri özel bir şekilde ağırlamak, şehri tanıtmak onlar için çok önemli bir şey.” dedi.

“Fuarlar ülkemizi iyi bir şekilde tanıtmak için büyük fırsat”

TÜROB Başkanı Müberra Eresin ise, “Türkiye’nin fuarlar konusunda çok büyük başarıları olduğu söylenemez. ITF’nin başarılı olacağını geçen sene yakaladığı ivmeyi devam ettireceğini düşünüyoruz. Fuarlar ülkemizi iyi bir şekilde tanıtmak için büyük fırsat. Ülkemizin turizm potansiyelini arıtmak için büyük bir araç. Bu panel ve seminerler de hem bizim kendi profesyonellerimiz hem de dünyanın diğer ülkelinden gelen profesyoneller için büyük fırsat. Bu fuarın İstanbul için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım Taş da “Turizm sektörünün tüm alanlarını ağırlayacak ITF’nin sektörümüze yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Türkiye turizminin gelişmesini sağlayan tüm etkinliklere destek vereceğiz.” dedi.



Bu Haber 22.05.2024 - 12:39:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.