Vladimir Putin imzaladı: Rusya'dan dost olmayan ülkelere vize kısıtlaması

Vladimir Putin imzaladı: Rusya'dan dost olmayan ülkelere vize kısıtlaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni yaptırım kararnamesini imzaladı.


Savaş nedeniyle pek çok ülke Rusya'ya karşı yaptırım uygularken Moskova'dan buna karşılık yeni bir hamle geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'dost olmayan ülkeler' listesinde yer alan ülkelerin vatandaşlarına vize kısıtlamaları getiren bir kararnameyi imzaladı. Putin'in kararnameyi imzalaması sonrası yeni yaptırımlar resmen yürürlüğe girdi.

Rusya hükümetinin yayınladığı, vize kısıtlaması getirilen ülkeler listesinde ABD ve tüm AB ülkelerinin yanı sıra Ukrayna, Karadağ, İsviçre, Arnavutluk, Andorra, İzlanda, Liechtenstein, Monaco, Norveç, San Marino, Kuzey Makedonya’nın yanı sıra Japonya, Güney Kore, Avustralya, Mikronezya, Yeni Zelanda, Singapur ve Tayvan da yer aldı.

Almanya'dan ambargo açıklaması

Avrupa Birliği, Bucha görüntüleri sonrası Rusya’ya yeni yaptırımları tartışırken Fransa’nın petrol ve kömür sektörlerini hedef alması gerektiğini söylediği yeni yaptırım paketi ile ilgili Almanya’dan net bir yanıt geldi.

Rus enerji sektörüne yönelik bir ambargoyu hemen uygulamaya koymayacaklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Rusya ile enerji alanındaki ekonomik ilişkilerini koparma yönünde ilerlediklerini savundu. Alman bakan, işgal öncesi Rusya’dan yüzde 35 oranında petrol aldıklarını bu miktarın bugün yüzde 25’e düştüğünü, doğalgaz konusunda da Rusya’ya olan bağımlılıklarının yüzde 55’ten yüzde 40’a düştüğünü kaydetti.



Bu Haber 04.04.2022 - 16:12:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.