'Vizesiz seyahat' Rus turistin kararında ne kadar etkili?

'Vizesiz seyahat' Rus turistin kararında ne kadar etkili?

Yapılan bir araştırmaya göre, her 3 Rus turistten biri kararını gidilecek ülkenin vize isteyip istememesine göre veriyor.


Online rezervasyon portalı Momondo'nun yaptığı araştırmaya göre, vize Rus turistin seyahat tercihinde önemli bir rol oynuyor. TürkRus.com'da yer alan habere göre, Rusyalı turistlerin yüzde 33’ü, tasarruf etmek için vize uygulamayan ülkeleri tercih ettiğini söylüyor.

Rusya vatandaşlarının yüzde 24’lük en büyük bölümü tatil için 50-100 bin ruble arasında harcamayı planlıyor. Tatil bütçesinin 100-150 bin ruble olduğunu açıklayanların oranı ise yüzde 13 olarak açıklandı.

Araştırmaya katılanların yüzde 7'si 150 bin rubleden fazla harcayacağını beyan ederken, yüzde 20'lik bir kesim 20-50 bin ruble, yüzde 14'lük kesim ise 7 bin 500-20 bin ruble rasında harcama yapabileceğini söylüyor.

Diğer yandan, tasarruf etmek için tatilde konfordan fedakarlık yapabileceğini söyleyenler azaldı. Örneğin alışveriş bütçesini azaltmayı göze alanların oranı yüzde 48’den yüzde 44’e indi. Araba kiralamaktan vazgeçebileceğini söyleyenler yüzde 43’ten yüzde 40 geriledi.

Tatil için düzenli para biriktirenlerin oranı yüzde 56. Bunların yüzde 38’i kafe ya da restoran masraflarından kısarak bütçe yaratmaya çalışıyor.



Bu Haber 15.04.2019 - 10:19:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.