Vize sorunu turizmi olumsuz etkilemeye devam ediyor

Vize sorunu turizmi olumsuz etkilemeye devam ediyor
Turizmciler vize sorunlarının bir an önce çözülmesini hatta turizmcilere esneklik tanınmasını talep ediyor.

AB’nin Türkiye vatandaşlarını potansiyel mülteci olarak görmesi ve iltica başvurularındaki artış nedeniyle vize konusunda elini sıkı tutuyor.

Özellikle son yıllarda baş gösteren ve bu sene iyice ayyuka çıkan vize sorunu devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem iş hem de turistik amaçlı seyahatleri vizeye takılıyor.

Tourism Today’de yer alan habere göre, tatilini yurt dışında geçirecek olan tatilciler vize sorunu karşısında vize istemeyen ülkeleri tercih ederek sorunlarını bir şekilde çözüme kavuşturuyor ancak iş için yurt dışına gidecek olanlar özellikle Schengen bölgesine seyahatlerde sıkıntı yaşıyor.

Vize konusunda yaşanan sıkıntılar turizm sektöründe faaliyet gösteren yüzlerce otelin çalışmalarını da etkiliyor. Özellikle AB’nin vize rejimlerinin sertleşmesi otellerin hedef pazarlarda yapacağı çalışmalarda aksaklıklar yaşanmasına neden oluyor.

Son iki yılda vize konusunda otel yöneticileri ve çalışanları çok fazla şikayetçi olmaya başladı. AB ülkeleri ise yaşanan aksaklıkları kabul etmezken önceki yıllara göre daha fazla vize verdiklerini kaydediyor.

Turizmciler ise vize sorunlarının daha da büyümeden bir an önce çözülmesini hatta turizmcilere esneklik tanınmasını talep ediyor.


Bu Haber 22.08.2023 - 15:33:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.