'Vize işlemlerini kolaylaştırın' talimatı verdi

'Vize işlemlerini kolaylaştırın' talimatı verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkeye turist olarak gelecek yabancılara vize verme prosedürünün kolaylaştırılması için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdi.


Bir süredir turizm gelirlerini arttırmak için çeşitli çalışmalar yürüten Rusya'da, turist vizelerinin kolaylaştırılmasına dönük adım atılıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre Devlet Başkanı Vladimir Putin; Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Rusya Federal Turizm Ajansı'na 31 Mart'a kadar yabancı turistler için vize prosedürlerinin kolaylaştırılmasına dönük öneri hazırlanmaları yönünde talimat verdi.

İş dünyası temsilcilerinin ve uzmanların hükümet yetkilileriyle bir araya geldiği ‘Delovaya Rossiya' forumunun sonunda verilen talimatları içeren belge Kremlin'in sitesinde yayınlandı. Belgede, "Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, FSB ve Rosturizm ile birlikte Rusya Federasyonu'na turizm amacıyla gelen yabancı vatandaşlar için vize prosedürlerinin (elektronik vize uygulamalarının genişletilmesi de dahil olmak üzere) kolaylaştırılmasına ilişkin öneri sunulması talimatı verildi"' dendi.



Bu Haber 26.02.2019 - 10:37:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.