VİDEO: Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak kazası

VİDEO: Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçak kazası

Pegasus Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, sert inişin ardından pistten çıkarak savruldu. 174 yolcu ve 6 mürettebtın yaralandığı kazada, uçağın parçalara ayrıldığı görüldü. 


Pegasus Hava Yolları'na ait yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişte piste tutunamayarak savruldu. Üçe bölünen ve yangın çıkan uçakta, ölen olmadığı belirtiliyor.

Sabiha Gökçen Uçak Kazası

Edinilen bilgiye göre, İzmir-İstanbul seferini yapan ve içibde 177 yolcu bulunan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağı, deniz üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaparken piste tutunamadı. Uçak kayarak tolarak zemine çarpıp parçalandı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kazada ölen olmadığı ancak yaralıların bulunduğu kaydedildi. Uçağın sert iniş yapması nedeniyle pistten çıktığı ifade edilirken, yaralı sayısı ise 21 olarak açıklandı.

Bakan Turhan: Uçakta sıkışan yolcular kurtarılmaya çalışılıyor

Ulaştırma Bakanı Turhan uçakta 6 mürettebat ve 177 yolcu olduğunu doğruladı. Bakan Turhan, uçakta sıkışan yaralıların çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Pistten çıkan ve ikiye bölünen uçağın içinde bulunan yolcuların uçaktan uzaklaştırıldığı belirtilirken, uçakta meydana gelen yangının kısa sürede söndürüldüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ise uçuşlara kapatıldığı öğrenildi. 

İstanbul Valisi'nden açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazaya ilişkin olarak, ''İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı,Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır.'' açıklamasında bulundu.

Yerlikaya, 'Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 19.40 itibarıyla 52 yaralımızı ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk ettik'' dedi.

Uçaktan çıkan yolcular COBUS aracına bindi

Paylaşılan bir videoda düşen uçaktan çıkan yolcuların, panik ve kanlar içinde COBUS aracına bindiği görülüyor. Bu kişilerin ambulansla hastanelere götürülmek yerine neden bu şekilde gitmelerine izin verildiği bilinmiyor.

Pegasus Hava Yolları'ndan açıklama

Pegasus Hava Yolları'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevk ediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Pilotlar ağır yaralı olarak kurtarıldı

Kokpitte sıkışan pilotların, ağır yaralı olarak kokpitten çıkarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

THY Sabiha Gökçen kalkışlı uçuşları iptal etti

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Uçuş trafiğinin durdurulması nedeniyle 5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler” ifadelerini kullandı.

İki yılda üçüncü pistten çıkma kazası

Bu kazayla birlikte, son iki yıl içinde pistten çıkan Pegasus uçaklarının sayısı üç oldu. Geçen yıl 14 Ocak’ta İstanbul-Trabzon seferini yapan 168 yolculu Pegasus uçağı da pistten çıkmıştı.

Uçağın denize metreler kala durduğu kazada yaralanan olmazken, Sabah gazetesi kazaya pilotaj hatasının sebep olduğunu iddia etmişti. Soruşturmaya dair resmi sonuçlar ise aradan geçen bir yılda henüz açıklanmadı.

İnişte çamura saplandı

2020’nin ilk günlerinde, 3 Ocak’ta meydana gelen diğer kazada ise Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen bir başka Pegasus uçağı iniş sırasında pistten çıkarak çamura saplanmıştı. Her iki kazada da herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

Ayrıntılar geliyor...


Bu Haber 05.02.2020 - 18:41:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hakan bilir 05.02.2020 - 09:18

    Öncelikle tüm yolcularımıza geçmiş olsun. Şu an için can kaybı yok. Bi konuya değinmek lazım cumartesi günü manchester. Sabiha seferim vardı. İyi bir yolculuktu taki Sabiha gökcene inene kadar. Hazırlıklar yapıldı. İniş için hazır durumda ama ben bir yolcu olarak bişeylerin ters olacağını 3 saniyede gördüm. Pilot arkadaşımız uçağı resmen helikopterin inişi gibi gerçekleştirdi. Hava kötü değildi. Ama kontrol etmese bugün kal olan uçak cumartesi olabilirdi. Maalesef pegasus pilot eğitimlerinde ciddi hatalar var. Olmasaydı bugün bu konuyu yazmazdım. Yoruma açık önceki kazalar bireylerin habercisi olmadı maalesef

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.