Vergi artışına rağmen Yunanistan paket turları ucuzlayacak

Vergi artışına rağmen Yunanistan paket turları ucuzlayacak
Yunanistan’ın yaşadığı kriz sebebiyle, turistler tarafından yoğun olarak tercih edilen bazı Yunan adalarında otel fiyatlarının artması yönündeki korkular karşılıksız çıktı. Yunanistan genelinde önümüzdeki yıl tur ve otel fiyatlarının sabit kalması, çoğu yerde de ucuzlaması bekleniyor.


TurizmGüncel
 
Mikanos, Naxos, Paros, Rodos ve Santorini gibi adalarda vergi oranları yüzde 5,9 ve 16 seviyelerinden yüzde 6, 13 ve 23 seviyelerine yükseldi. Diğer adalarda da oranların haziran 2016 ve 2017 tarihlerinde artması bekleniyor. 
 
Turizmciler fiyatların vergi artışları sebebiyle artmasını beklerken, Sunvil Holidays ve ABTA Başkanı Noel Josephines, fiyat artışının gerçekleşmesini beklemedikleri açıkladı. Josephines, adaların yüksek popülaritesi sebebiyle fiyatlar yükselse dahi turistlerin buraları tercih etmeye devam edeceğini de ekledi.
 
Josephines, pek çok tur operatörünün 2016 anlaşmalarını imzalamış olması ve bazı otelcilerin vergi artışlarını oda fiyatlarına yansıtmaması sebebiyle bir fiyat artışı gözlemlenmeyeceğini söyledi ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

''Düşük yakıt fiyatları ve zayıf euro paket turlarda yoğun talebe sebep olacak, bu sebeple fiyatların düşme olasılığı da var. Yunanistan genelinde yüzde 1 ya da 2’nin üzerinde fiyat artışı gerçekleştiren olursa, bu oldukça şaşırtıcı bir durum olur. Tüm göstergeler önümüzdeki yılın Yunanistan için oldukça hareketli ve yoğun geçeceğini gösteriyor. Bu yoğunluk ve kapasite aşımı sebebiyle de fiyatlarda artış yerine indirim olacağını düşünüyorum.’’
 



Bu Haber 30.09.2015 - 14:41:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.