Ve Çingene Kızı Mozaiğinin parçaları ziyarete açıldı

Ve Çingene Kızı Mozaiğinin parçaları ziyarete açıldı
Gaziantep'ten 1960'lı yıllarda yurt dışına kaçırıldıktan sonra ABD'nin Şikago eyaletindeki Bowling Green Devlet Üniversitesi zemininde sergilenen ve uzun uğraşlar sonrasında kaçırıldığı evine geri getirilen 'Çingene Kız' mozaiğinin parçaları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un katılacağı törenle ziyarete açıldı

Uzun uğraşlar sonu Türkiye'ye getirilen Çingene Kızı Mozaiğine ait eksik parçalar Zeugma Müzesi'nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Açılış için düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mozaiklerin Türkiye'ye getirilmesinde emeği olan bütün kişi, kurum ve kuruluşlata teşekkür ettti.

cingene_kizi-1

Ersoy konuşmasında, ''Medeniyetimizin ve kültür tarihimizin bir parçası olan Çingene Kızı Mozaiğine ait 12 parçayı ülkemize getirdik. Yeni eserlerin Zeugma’nın ziyaretçi sayısını kat be kat arttıracağına inanıyorum.'' dedi.

Ülkeden kaçırılan eserlerin peşinde olduklarını kaydeden Ersoy, ''Kaçırılan tüm kültürel mirasımızın peşinede olacağız. Bu konuda tüm dünyaya bir daha çağrıda bulunuyorum: kaçırılan eser ait oluğu ülkeye dönmesine izin verilmeli.'2 ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.12.2018 - 11:51:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • metin ser 10.12.2018 - 01:15

    Hayirli olsun diyorum . Sunu da aciklarmisiniz , bunlari herhalde bedavaya alip geri getirmediniz, bunlar icin adi gecen universiteye kac para odendi ? bunu aciklayin. Lutfen gazetelerdeki habere bakın. Iznik de ustune asfalt dokulen dahasi ustune cop konteyneri yerlestirilen yer mozaik parcasi . Inanılır gibi degil. Kamu ve halkı bu konuda bilinclendiremezseniz , bunlar korunmaz , maalesef yok edilir. Sayın Bakan sizi goreve davet ediyorum. Lutfen gereken ilgiyi gosterin. Sunu oneriyorum, Iznik i baska bir yere nakledin , tum ilceyi kamulastirin ve kazilara acin. Iznikte her yerden tarih fiskiriyor. bu guzel kenti definecilere birakmayalim, koruyalim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.