Vasilis Kikilias açıkladı: Yunanistan 2023 sezonunu ne zaman açacak?

Vasilis Kikilias açıkladı: Yunanistan 2023 sezonunu ne zaman açacak?

Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias, 2023 sezonunu mart ayında açacaklarını belirtti.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias, ekonominin en önemli kolu olan turizmi pandemi sonrasında yeniden büyüme trendine sokmak zorunda olduklarını ifade etti.

Üç pazar olmamasına rağmen 2019’u geçti

Rusya, Ukrayna ve Çin pazarlarının eksikliğine rağmen Yunanistan'ın 2022 sezonunda Covid-19 öncesi seviyeyi aştığını belirten Yunan Bakan, "Talep o kadar büyük ki, Yunanistan'da turizm bir kez daha ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Yunan ekonomisinin 4'te 1'i turizme bağlı." diye konuştu.

“Sezon kasım ayına kadar devam edecek”

Almanya'nın Yunanistan'da en büyük pazar durumuna yükseldiğini söyleyen Vasilis Kikilias, ülkenin ilk 6 aydaki turizm gelirlerinin ise 2019'un aynı dönemini yüzde 19,2 aştığını açıkladı. Temmuz ve ağustos ayları için de benzer bir durumun olduğunu kaydeden Kikilias "Sadece ziyaretçi sayısında değil harcamalarda da büyük artış görüyoruz. Girit, Rodos ve Kos'ta sezon kasım kasım ayında kadar devam edecek." dedi.

“Alman tur operatörleri ve hava yolları ile konuştum”

Bakan Kikilias, 2022'deki talebin büyük oranda birikmiş talep olması ve enflasyondaki artışın Yunanistan'ın turizmdeki başarısını tehdit edip etmediğine ilişkin soruya ise "Ben hala iyimserim. Pandeminin başında, insanların bir daha eskisi gibi seyahat edip edemeyeceği tartışıyordu. Bu senenin başında da kimse turizmde böylesine başarılı bir yıl yaşanmasını ummuyordu. Kruvaziyer turizmimiz toparlanıyor. Pandemide Yunanistan diğer destinasyonlardan daha iyi performans gösterdi. Alman tur operatörleri ve hava yolu şirketleri ile konuştum. Kapasitelerin düşürüleceğine dair hiçbir gösterge yok." diye konuştu.



Bu Haber 21.09.2022 - 11:00:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.