Varlık Fonu'ndan THY iddialarına yanıt

Varlık Fonu'ndan THY iddialarına yanıt

Türkiye Varlık Fonu, THY'nin hisse satışı yapabileceği iddialarını yalanladı.


Varlık Fonu Türk Hava Yolları'nın kurtarılması için hisse satışına gidilebileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

THY'de yüzde 49,12'lik hisseye sahip olduklarını hatırlatan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, hisse satışı ile ilgili planlarının olmadığını söyledi.

Varlık Fonu: THY hissesi satmayacağız

Reuters Haber Ajansı, Cuma günü abonelerine servis ettiği haberde Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) corona virüsü salgınından en kötü etkilenen şirketlerden Türk Hava Yolları (THY) ile bir sermaye desteği ya da finansman sağlanması programı için görüşmeler yürüttüğünü duyurdu.

Haberde yüzde 49.12 hissesi TVF’nin kontrolünde olan THY’yi kurtarma programının yöntemi ile ilgili görüşmelerin sürdüğü, hangi yöntemin kullanılacağının ve programın tutarının henüz netleşmediği belirtildi.

Sözcü.com.tr bugün kurtarma programının içeriğine ilişkin sektör temsilcilerinin görüşlerinin yer aldığı bir haber hazırladı.

Haberde, Türkiye'de havacılık sektörü ekonomisine en hakim isimlerden Pegasus Havayolları Eski Kurucu Ortağı-Danışman Alper Eliçin, “Varlık Fonu yüksek faizle borçlanıp, THY’de sermaye artışı yapabilir. Bir de THY hisselerinin kendine ait bölümünü yabancılara kısmen veya tamamen satabilir. Asıl yapması gereken küçülmesini sağlamak, ama cesaret edemiyor” diyerek alternatif çözümleri sıraladı.

Sözcü gazetesinin 'Varlık Fonu, THY hisselerini yabancılara satabilir' haberinin ardından Türkiye Varlık Fonu’nun internet sitesinde bir açıklama yayınlandı.

Açıklamada, TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, “THY'de hisse satışı ile ilgili hiçbir planımız bulunmamaktadır ve kurum kendi finansman süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmektedir. THY'nin havacılık sektörünün zor bir sınav verdiği Kovid-19 sürecini başarıyla atlatacağına inancımız tam. Ancak en kötü senaryoda da TVF olarak THY'nin her zaman arkasındayız.” ifadelerine yer verdi



Bu Haber 03.10.2020 - 19:29:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.