Varlık Fonu'ndan THY iddialarına yanıt
Türkiye Varlık Fonu, THY'nin hisse satışı yapabileceği iddialarını yalanladı.

Varlık Fonu Türk Hava Yolları'nın kurtarılması için hisse satışına gidilebileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
THY'de yüzde 49,12'lik hisseye sahip olduklarını hatırlatan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, hisse satışı ile ilgili planlarının olmadığını söyledi.
Varlık Fonu: THY hissesi satmayacağız
Reuters Haber Ajansı, Cuma günü abonelerine servis ettiği haberde Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) corona virüsü salgınından en kötü etkilenen şirketlerden Türk Hava Yolları (THY) ile bir sermaye desteği ya da finansman sağlanması programı için görüşmeler yürüttüğünü duyurdu.
Haberde yüzde 49.12 hissesi TVF’nin kontrolünde olan THY’yi kurtarma programının yöntemi ile ilgili görüşmelerin sürdüğü, hangi yöntemin kullanılacağının ve programın tutarının henüz netleşmediği belirtildi.
Sözcü.com.tr bugün kurtarma programının içeriğine ilişkin sektör temsilcilerinin görüşlerinin yer aldığı bir haber hazırladı.
Haberde, Türkiye'de havacılık sektörü ekonomisine en hakim isimlerden Pegasus Havayolları Eski Kurucu Ortağı-Danışman Alper Eliçin, “Varlık Fonu yüksek faizle borçlanıp, THY’de sermaye artışı yapabilir. Bir de THY hisselerinin kendine ait bölümünü yabancılara kısmen veya tamamen satabilir. Asıl yapması gereken küçülmesini sağlamak, ama cesaret edemiyor” diyerek alternatif çözümleri sıraladı.
Sözcü gazetesinin 'Varlık Fonu, THY hisselerini yabancılara satabilir' haberinin ardından Türkiye Varlık Fonu’nun internet sitesinde bir açıklama yayınlandı.
Açıklamada, TVF Genel Müdürü Zafer Sönmez, “THY'de hisse satışı ile ilgili hiçbir planımız bulunmamaktadır ve kurum kendi finansman süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmektedir. THY'nin havacılık sektörünün zor bir sınav verdiği Kovid-19 sürecini başarıyla atlatacağına inancımız tam. Ancak en kötü senaryoda da TVF olarak THY'nin her zaman arkasındayız.” ifadelerine yer verdi
İlgili Haberler

Google'ın yeni yapay zeka modu 300 seyahat platformunu anlık tarıyor
Google'ın devreye aldığı yeni yapay zeka modu adeta bir dijital seyahat asistanı olarak çalışıyor. 300 seyahat platformunu anlık tarayabilen sistem, fiyat düşüşlerini bildirim atıyor ve isteğe göre otel rezervasyonu yapabiliyor.

Türkiye'nin turizm gelirlerinde dev artış: 8 yılda 2'ye katladı
Türkiye'nin turizm gelirlerinin 8 yılda 30 milyar dolar seviyesinden 65 milyar dolar seviyesine yükseldiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 81 ilde turizmi 12 aya yayma hedefiyle çalıştıklarını söyledi.

Ergün Demiray'dan dikkat çeken turizm çıkışı: Türkiye'nin potansiyeli 150 milyar dolar
Dedeman Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray, Türkiye'nin turizm geliri potansiyelinin 150 milyar dolar olduğuna dikkat çekerken; daha az turist daha fazla gelir modeline odaklanılması gerektiğini söyledi.


%20(2).gif)

