Van DoubleTree by Hilton 'güvenli turizm sertifikası' aldı

Van DoubleTree by Hilton 'güvenli turizm sertifikası' aldı
Van DoubleTree by Hilton, Kültür ve Turizm Bakanlığı öncüğünde başlatılan 'güvenli turizm sertifikası'nı almaya hak kazandı.

Pandemi sonrası yürürlüğe giren 'kontrollü normalleşme' adımları çerçevesinde, Türkiye'nin pek çok bölgesindeki oteller birer birer açılırken, salgın başladığından bu yana aldığı önlemlerle misafirlerine hizmet vermeye devam eden Van DoubleTree by Hilton, bölgede 'güvenli turizm sertifikası' alan ilk otel oldu.

ridvan_ensari

Belgelendirme sürecini tamamlayan Van DoubleTree by Hilton Genel Müdürü Rıdvan Ensari, bir dizi titiz planlama ve sonrasında yetkili kurumca yapılan denetim neticesinde aldıkları belgenin önemli olduğunu ancak ondan daha önemli olanın aldıkları belgenin süreklilik arz etmesi, konukların ve çalışanların güvenliği olduğunu belirtti.

Covid’e çare aranan bu günlerde, 2004 yılında NTV/MSNCB’de (o günkü unvanıyla) dönemin Meteoroloji Bölge Müdürü Mebus Kara ile yapılan bir röportajı hatırlatan Rıdvan Ensari, Van ile ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:

''Kara, röportajında Van’ın günde ortalama 7 saat 36 dakika güneş alması nedeniyle Türkiye’nin en fazla güneş gören illerinden biri olduğunu söylemişti. Güneşlenme süresi bakımından Türkiye’de öncelikli iller arasında bulunan Van’ın, güneşlenme şiddeti bakımından da Anamur’dan sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çekip, bunun yerleşim birimi için önemli bir özellik olduğunu ifade etmişti.

Güneşlenme şiddetiyle dakikada santimetrekareye düşen kalori miktarının 381.87 olduğuna işaret eden Kara, ortaya çıkan bu kalorinin birçok alanda değerlendirilebileceğini kaydetmişti. Buna örnek olarak güneş enerjisiyle açığa çıkan kalorinin birçok hastalıkta iyileştirici etkisi bulunduğuna değinmiş, kaloriden tarım ve sanayi alanında da yararlanılabileceğini vurgulamıştı...

Güneşin iyileştirici etkisinden faydalanmak için, tarihi zenginlikleri ve tabiat harikalarını yerinde görmek için gelenlere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. Alınan tüm tedbirlerle birlikte, yeni normalde sizleri Doğunun güzelliklerini görmeye Van’a davet ediyorum''

hilton_van



Bu Haber 22.06.2020 - 14:30:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.