Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü iki oteli kiraya veriyor 

Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü iki oteli kiraya veriyor 
İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Adalar ve Üsküdar’da bulunan iki otel için yapım/restorasyon/onarım karşılığında kiralama ihalesi yapacak.

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Adalar İlçesine Maden Mahallesi 311 ada 9 parselde bulunan 760 metrekare inşaat alanına sahip butik otel için restorasyon veya onarım karşılığında 21 yıllık kiralama ihalesine çıktı. İki yıl inşaat/restorasyon süresi belirlenen otelin yapımı için toplamda 26 milyon 157 bin TL muhammen bedel belirlendi. Otelin kirası ilk yıl 15 bin TL, 3’üncü yıldan itibaren ise 145 bin TL artı önceki iki yılın TÜFE’si oranında artış yapılacak. 

Kira bedeli 4. yıldan 10. yılın sonuna kadar aylık kira bedellerinin; her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜlK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilecek.

11. yılın aylık kira bedelinin; bir önceki yılın aylık kira bedeline %50 kira artışı yapılarak oluşacak bedelin TÜÎK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilecek.

12. yıldan işin (21. yılın sonuna kadar) süresinin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilecek.

Söz konusu ihale 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 14:00’te yapılacak.

İkinci otel Üsküdar’da


İstanbul 2. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yapım/onarım karşılığı kiralama ihalesi düzenleyeceği bir diğer tesis ise Üsküdar ilçesine bağlı Sultantepe Mahallesi 1340 ada 65 parselde bulunuyor. Toplamda 3 bin 610 metrekare kullanım alanına sahip bina, otel olarak kullanılmak üzere yapım ve onarım karşılığı 22 yıllığına kiraya verilecek. 

62 milyon lira muhammen bedel belirlenen otel ilk yıl aylık 51 bin TL alınacak. 2, 3 ve 4. yıllar için aylık TÜFE ortalamalarına göre artırılacak olan kira, 5. yıldan itibaren 338 bin TL’ye çıkarılacak ve buna ayrıca önceki 4 yılın yıllık TÜFE ortalaması denk gelen artış miktarı da eklenecek. 

6. yıldan işin 13. yılın sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜÎK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)'nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilece.

14. yılın aylık kira bedelinin; bir önceki yılın aylık kira bedeline %50 kira artışı yapılarak oluşacak bedelin TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)’nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilecek.

15. yıldan işin (22.yılın sonuna kadar) süresinin sonuna kadar her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedelinin TÜİK tarafından yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)’ nin on iki aylık ortalamalara göre değişim oranında artış yapılmasıyla hesap edilecek.


Bu Haber 22.06.2024 - 08:55:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.