Vahşice öldürülen Polonyalı turistin annesi Yunan polisini suçladı

Vahşice öldürülen Polonyalı turistin annesi Yunan polisini suçladı

Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda vahşi şekilde öldürülen Polonyalı turist Anastazja Rubinska’nın annesi polisin ihmali olduğunu ileri sürdü.


Geçtiğimiz hafta hakkında kayıp ihbarı yapılan, pazar günü vahşice öldürüldüğü tespit edilen 27 yaşındaki Polonya vatandaşı Anastazja Rubinska’nın annesi kızının ölümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Genç kadının cansız bedeni çöp poşeti, dal ve ot parçalarının altında saklanmaya çalışılmış fakat ekipler genç kadını bulmuştu. İlk belirlemelere göre genç kadının boğularak öldürüldüğü açıklanırken, zanlı olarak yakalanan 32 yaşındaki Bangladeşli Salahuddin S. genç kadınla tanıştığını itiraf etmiş ve sürecin detaylarını paylaşmıştı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Salahuddin S., genç kadınla evine girerken görüntülenirken burada uyuşturucu verdiğini ve “rızasıyla” cinsel ilişkiye girdiğini dile getirmişti. Salahuddin S. genç kadının daha sonra evden çıktığını söylese de kamera kayıtlarında Rubinska’nın evden hiçbir zaman çıkmadığı görüldü. Soruşturma devam ederken Kos'a (İstanköy) gelen Rubinska’nın annesi de açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’da yetkililerle görüşen Natalia Rubinska, kızın 28 yaşındaki Polonya vatandaşı erkek arkadaşının cinayete karışmış olma ihtimali ile ilgili konuştu. Rubinska, “Kızımın erkek arkadaşı Michal’ın kızımın trajik ölümüyle hiçbir ilgisi yok. Soruşturmayı geciktiren polisler suçlu” dedi.

“Eğer polis hızlı davransaydı...”

Polonya medyasında yer alan haberlerde acılı annenin, “Ben Anastasia’nın annesiyim ve onun erkek arkadaşının kızımın ölümüyle bir ilgisi yok. Çünkü o, kızım kaybolduktan sonra hemen haber verdi ve polis ile iletişime geçerek kayıp olduğunu bildirdi. Kızımın olabileceği konumları da gösterdi. Bütün gece arama yaptı fakat polis onu önemsemedi ve ertesi sabah gelmesini istediler. Eğer hızlı hareket etmiş olsalardı kızım halen hayatta olabilirdi” dedi.

Rubinska, “Kızım gece boyunca cep telefonuyla konumunu paylaşabildi. Fakat bunu sabah yapamadı, telefonuna ulaşılamadı. Bu konuyu elçiliğe de taşıdık ama artık daha fazla konuşmayacağım” ifadesini kullandı



Bu Haber 21.06.2023 - 15:07:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.