Vadesi geçmiş kredi borcu olan Ruslar tatile çıkamayacak

Vadesi geçmiş kredi borcu olan Ruslar tatile çıkamayacak
Rusya’da alınan bir kararla, bankalara vadesi geçmiş kredi borcu olanlara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.


Turizm Güncel

Karar, yeni yıl tatilini yurt dışında geçirmek isteyen Ruslar arasında şaşkınlık yaratırken, turizm şirketlerini de zor durumda bıraktı.
Uygulamada şaşkınlık yaratan bir diğer husus ise, birçok insanın vadesi geçmiş borcu olduğunu havaalanlarında pasaport kontrolü sırasında öğrenmeleri. İşin daha ilginç yanı ise, borcunuzu havaalanında ödemek gibi şansınızın olmaması. Yani bütün rezervasyonlarınızı yaptınız, uçak biletinizi aldınız, tam uçağa binmek için pasaport kontrol noktasına geldiğinizde borcunuz olduğundan dolayı ülke çıkamayacağınız haberini alıyorsunuz.

Borcunu ödemiş olanlar için de durum pek farklı değil kimi zaman. Borç ödendi bilgisi havaalanı departmanına ulaşmamışsa yine çıkışınıza izin verilmiyor. Yetkililer, borcunu ödediği halde yurt dışına çıkmasına izin verilmeyen seyahatçilerin yasal olarak dava açma hakkının bulunduğunu belirtiyorlar.

Yapılan açıklamada, bu durumda en büyük sorumluluğun yine seyahat eden kişiye ait olduğu, yurt dışına çıkış işlemleri yapmadan önce icra bürolarına başvurarak borçlarının olup olmadığını öğrenmeleri gerektiğini belirtiliyor. 
 


Bu Haber 27.12.2010 - 11:25:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.