Uzungöl’e de ‘kentsel dönüşüm’ gelecek, iki otopark yapılacak

Uzungöl’e de ‘kentsel dönüşüm’ gelecek, iki otopark yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, adeta betonlaştırılan Trabzon’un turistik bölgesi Uzungöl için de dönüşüm başlatılacağını açıkladı.


Karadeniz’deki çarpık yapılaşmaya ve betonlaşmaya örnek gösterilen Uzungöl’de dönüşüm başlatılacağı belirtildi.

118 kaçak yapı yıkılacak

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapı bulunduğunu ve turizm sezonunun bitmesinin ardından bu yapıların yıkılacağını açıkladı. Kurum, yıkım ile ilgili tebligatların yapıldığını ifade etti.

Ayder Yaylası’nda olduğu gibi Uzungöl’de de kaçak yapılaşma olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, ‘’Ayder için kentsel dönüşüm sürecini başlatıyoruz. Şimdi Uzungöl’de gerekli incelemelerimizi yaptık. Aynı Ayder’de olduğu gibi vatandaşlarımız ile elbirliği içinde onlarla omuz omuza buradaki dönüşümü gerçekleştireceğiz” dedi.

İki otopark yapılacak

Uzungöl’de ciddi anlamda trafik problemi olduğunu belirten Murat Kurum, bu trafik sorununu çözmek için bir veya birden fazla otopark yapacaklarını söyledi. Kurum, ‘’Hem girişinde hem de çıkışında olmak üzere 2 otopark öngörüyoruz. Burası bizim en önemli millet bahçelerimizden parklarımızdan biri olacak ve bu çerçevede etrafındaki yürüme yollarını yenileyeceğiz. Vatandaşlarımız burada daha iyi şartlarda yürüsünler koşsunlar güzel bir şekilde vakit geçirsinler diye” diye konuştu.



Bu Haber 13.07.2019 - 09:49:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.