''Uygulama İGA'ya yeni rant yaratma gayreti''

''Uygulama İGA'ya yeni rant yaratma gayreti''

İstanbul Havalimanı'ndaki yolcu karşılama yasağını TBMM günmedime taşıyan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, uygulamanın İGA'ya rant yaratma gayreti olduğunu ileri sürdü.


İGA yönetiminin İstanbul Havalimanı'nda acentelere yolcu karşılama yasağı getirmesini Meclis günmedime taşıyan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, “Bu uygulama İGA'ya yeni rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez” ifadelerini kullandı. Uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Nuhoğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada, “Gümrüklü salon çıkış kapısı önünden karşılama alanına girerek turistleri karşılayan turist rehberleri ve transfer görevlilerine engel getirildi” dedi.

''Hem yasalara aykırı hem de turizmi baltalar''

Mağdur olan acente sahiplerinin İstanbul Havalimanı'nda yapmak istedikleri basın açıklamasına İstanbul Valiliğince engel olunduğunu belirten Hayrettin Nuhoğlu, “Doğrudan bir acentecilik faaliyeti olan turist karşılama işini para karşılığı yapmak hem yasalara aykırı hem de Türk turizmini baltalamak demektir. Bu, İGA'ya yeni bir rant yaratma gayretinden başka bir anlama gelmez ve acente haklarının İGA tarafından gasp edilmesine yol açar” diye konuştu.



Bu Haber 20.01.2020 - 09:16:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.