Uyanık İngiliz turistlerin yeni kurbanı Yunan otelciler

Uyanık İngiliz turistlerin yeni kurbanı Yunan otelciler
İspanyol otelcileri çileden çıkaran, Türkiye ve Bulgaristan'da ise giderek artan sahte reklamasyon davaları şimdi de Yunanistan'da yayılıyor. İngiliz Dışişleri Bakanlığı, Türkşye ve Bulgaristan için yaptığı uyarının bir benzerini de Yunanistan için yapmak zorunda kaldı.



TurizmGüncel - Dış Haberler

İngilizlerin tatil sonrası açtıkları ''sahte hastalık'' davalarındaki rekor artış, önce İspanyol otelcileri çileden çıakrdı. Konu öyle bir boyuta ulaştı ki, İspanyol otelciler İngilizlere her şey dahil paket tatil satışını durdurmayı bile gündemine aldı.

İNGİLİZ DIŞİŞLERİ UYARI YAPTI

İngilizlerin daha sonraki hedefleri ise Türkiye ve Bulgaristan oldu. Bu destinasyonlarda artan reklamasyon davaları sonrası Akdeniz Turistik Otelciler Birliği'nin girişimleriyle, İngiliz Dışişleri Bakanlığı 'sahte hastalık' davaları konusunda vatandaşlarını uyarmak zorunda kaldı. Yapılan uyarıda, ''sahte hastalık davası açanlar Türkiye'de veya İngiltere'de yargılanma ile yüz yüze gelebilir.'' denildi. İngiliz Dışişleri, benzer uyarıyı Bulgaristan için de yaptı.

YENİ HEDEF YUNAN OTELCİLER

Uyanık İngiliz tatilcinin yeni hedefi ise Yunan otelciler oldu. ''Tatilde hastalandım'' davalarının Yunanistan'da da artış göstermesi üzerine, İngiliz Dışişleri Bakanlığı bir uyarı da bu ülke için yayınladı. ''Sadece gerçekte yaralanmanız veya hastalanmanız durumunda dava açın'' denilen uyarıda, ''Eğer sahte hastalık veya mağduriyet davası açarsanız, Yunanistan'da veya İngiltere'de yargılanmak durumunda kalabilirsiniz.'' denildi.

ABTA KAMPANYA BAŞLATTI

Öte taraftan artan sahte reklamasyon davalarına karşı İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) ve ülkenin önde gelen tur operatörleri de bir kampanya başlattı. ''Stop Sickness Scams'' (Hastalık Dolandırıcılığına Son) sloganıyla başlatılan kampanya, ülkedeki turizm basını tarafından da destekleniyor.


Bu Haber 28.06.2017 - 14:17:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.