Urla’daki 293 parsel arazinin ‘acilen’ kamulaştırma kararı kaldırıldı

Urla’daki 293 parsel arazinin ‘acilen’ kamulaştırma kararı kaldırıldı
İzmir’in Urla ilçesinde acilen kamulaştırma kararı verilerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devedilen 333 parsel araziden 293’ü ile ilgili kamulaştırma kararı kaldırıldı.

‘Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verilen Çeşme ve Urla’daki 511 parsel araziden, 293’ünün kamulaştırma kararı kaldırıldı.

Resmi Gazete’te yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Urla’da acilen kamulaştırılacak parsel sayısı 40’a düşürülürken, Çeşme’de kamulaştırılacak arazilerle ilgili bir değişiklik yapılmadı. Böylece, Çeşme ve Urla’da kamulaştırılacak toplam parsel sayısı da 218’e düştü.

Kamulaştırma kararının ardından beldiyeler ile bölgede arazisi bulunan şahıs ve kurumlardan tepki gelmiş, bir sendikanın üyelerine tatil imkanı sunmak amacıyla yıllar önce satın aldığı arazinin de kamulaştırma kapsamında olduğu ortaya çıkmıştı. Sendika yönetimi, sit alanı olduğu geekçesiyle kendilerinin çivi çakmasına dahi izin verilmeyen arazinin acilen kamulaştırılarak turizme tahsis edilmesine tepki göstermiş ve kararı yargıya taşıyacağını açıklamıştı.

Yeni kararla birlikte kamulaştırılacak alnların haritası aşağıdaki şekilde oluştu:

kamulastirma



Bu Haber 12.02.2020 - 08:31:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.