Ürdün Türk charter şirketlerine yasak mı getirdi?

Ürdün Türk charter şirketlerine yasak mı getirdi?

Ürdün’den Türk bayraklı hava yolu şirketlerine charter yasağı getirildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.


TurizmGüncel

Yabancı bayraklı hava yolu şirketlerinin Ürdün’den charter (tarifesiz) uçuşlarına yasak getirildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

Konuyla İlgili olarak TurizmGüncel’e açıklama yapan Mercan Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Mengü, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şunları söyledi:

’’OCAK AYINA KADAR SLOTLAR ALINMIŞ DURUMDA’’

‘’Ürdün’de sadece Ürdün bayraklı hava yolu şirketlerinin charter uçuşu yapabildiği bir tekel durumu vardı. Daha sonra yapılan yasa değişikliği ile bu sona erdi. Şu anda Türk şirketleri Ürdün’de charter uçuş yapabiliyor. Ocak ayına kadar da slotlar alınmış durumda.

Yabancı bayraklı şirketlerin charter uçuşlarının yasaklandığı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yok. Sadece diğer hava yolu şirketlerinin yaptığı açıklamalar var. Çünkü Ürdün, Türk şirketlerin charter uçuşlarına izin vererek aslında Türkiye’den turist almayı da hedefliyordu. Ancak bu beklenti gerçekleşmedi. Bunun üzerine de Ürdün bayraklı hava yolu şirketleri, Türk şirketlerine verilen charter izninin kaldırılmasını istiyor.’’



Bu Haber 08.11.2018 - 20:01:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.