Ünlü yaylaya ‘kentsel dönüşüm’

Ünlü yaylaya ‘kentsel dönüşüm’

Rize’de bulunan Ayder Yaylası’nda ‘kentsel dönüşüm’ başlatılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayder Yaylası için "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" ifadelerini kullanmıştı.


Yoğun ve çirkin yapılaşma ile özelliğini kaybeden Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası için şimdi de ‘kentsel dönüşüm’ başlatılıyor. Bakanlar Kurulu kararıyla 1987 yılında ‘turizm merkezi’, 1994 yılında ’ ve 2016 yılında ise, ‘kültür ve turizm koruma gelişim bölgesi' ilan edilen Ayder Yaylasıyla ilgili 2 yıl içinde oluşturulması gereken ‘koruma amaçlı imar planı’, 20 yıl geçmesine rağmen oluşturulmadı.

200 BİNA İÇİN YIKIM KARARI

Yıllar içinde yapılaşmanın arttığı ve yüzlerce kaçak yapının ortaya çıktığı Ayder Yaylası için şimdi de kentsel dönüşüm başlatılıyor. Kaçak olduğu gerekçesiyle yayladaki 200 bina için yıkım kararı çıkarıldığı yıkım şişi için ihaleye çıkıldığı öğrenildi. 

ERDOĞAN, ‘’BİZ AYDER’İ REZİL ETTİK’’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılında Rize İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, "Şu anki Ayder Yaylası bizim temsilimiz olamaz. Allah'ın bize verdiği Ayder bambaşka ama biz Ayder'i kirlettik, rezil ettik. Ayder'i kentsel dönüşüm değişimle şanına yakışır bir hale getireceğiz" şeklindeki konuşmasının üzerinden 2 yıla yakın bir süre geçtikten sonra yaylada kentsel dönüşüm başlıyor.

OTEL, PANSİYON, OTOPARK...

Ayder Yaylası’nda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde ve 5 bakanlığın katılımıyla kentsel dönüşüm başlatılacağı belirtildi. Dönüşüm ile ilgilli projenin hazırlandığı öğrenilirken, yeni projede otel, pansiyon, seyir terası, günübirlik eğlence alanları ve kamp bölgelerinin bulunacağı kaydedil. Projede ayrıca, 800 araçlık katlı otoparkın da bulunacağı ve yapıların iki kattan yüksek olmayacağı ifade edildi



Bu Haber 06.05.2019 - 10:35:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.