Ünlü turizm destinasyonunda plastik kullanımı yasaklandı

Ünlü turizm destinasyonunda plastik kullanımı yasaklandı

Mısır'ın ünlü turizm bölgesi Hurghada'da plastik kullanımı yasaklandı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Mısır'ın Kızıl Deniz bölgesindeki turizm destinasyonu Hurghada'da plastik kullanımı 1 Haziran itibariyle yasaklandı. Buna göre, bölgede bulunan oteller ve restoranlar plastik bardak, çatal, kaşık tabak ve poşet kullanamayacak. Dahası, söz konusu ürünler bölgedeki marketlerde, manavlarda ve diğer alışveriş mekanlarında satılamayacak.

Mısır'ın bu önlemi, denizdeki mercanları ve genel olarak seniz yaşamını korumak için aldığı açıklandı. Bölgede bundan sona, sadece çevre dostu kağıt ve bez poşetler kullanılacak.

Kızıl Deniz Valisi Ahmad Abdullah, yasağın çiğnenmesi durumunda para cezasının uygulanmayacağını, amaçlarını bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Bu amaçla bölgede ''Plastik Kullanımına Son'' sloganıyla bir kampanya başlatacaklarını kaydeden Abdullah, piyasadan toplanan plastik ürünler yerine ücretsiz olarak çevreci ürünlerin dağıtıldığını açıkladı.

Mısır Teknoloji Merkezi'nin verilerine göre, plastik atıkların toplam atık içindeki payı yüzde 6 ve bunun büyük bölümü denize karışıyor. Bu da yılda 1 milyon deniz kuşunun ve 100 bin deniz canlısının ölümüne neden oluyor.



Bu Haber 08.06.2019 - 13:47:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.