Ümit Özdağ: Yunan Adaları'na tatile gitmeyin!

Ümit Özdağ: Yunan Adaları'na tatile gitmeyin!
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yunan Adaları'nda harcanacak her euronun Yunan Ordusuna yakıt ve cephane olarak gideceğini ileri sürerek, "Türkiye'den daha ucuz olsa da gitmeyin." dedi.

Kurban Bayramı tatili yaklaşırken yurttaşların bütçelerine uygun tatil arayışları da hızlandı. Türkiye'de tatil fiyatlarının el yakmasından dolayı vatandaşlar alternatiflere odaklanırken, bu alternatiflerin de en fazla öne çıkanlardan biri de Yunan Adaları. Medyada ve sosyal medya platformlarında çıkan haberlerde Yunan Adaları'nda tatil yapmanın Türkiye'den daha ucuz olduğu, oradaki esnafların turistleri kazıklamadığı yerli-yabancı ayırt etmeksizin aynı tarifeyi uyguladığı işleniyor. Bu da elbette Türkiye'den Yunan Adaları'na dönük talebi artırıyor.

Ancak artan bu talep, seküler-milliyetçi bir çizgide siyaset yapan Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı rahatsız etti. Yunan Adaları'nda fiyatlar Türkiye'dekinden düşük olsa bile gitmeyin' diyen Özdağ, sosyal medya platformu X'te bir gazete kupürünü alıntılayarak şu açıklamayı yaptı:

"Böyle olsa bile lütfen unutmayın, Ege yani Adalar Denizi’nde onlarca adamız Yunan ordusunun işgali altında iken Yunan Adalarında harcayacağınız her Avro Yunan ordusuna yakıt ve cephane olarak gidecektir. İşgalci Yunan’a para aktarma, tatilini ülkende yap

Bazı yurttaşlarımız bu açıklamama tepki göstermiş. Bizim esnafın kazık attığını ifade ediyorlar. Doğru, AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin yol açtığı enflasyonist ortamdan istifade eden kazıkçılar olduğu açık. Buna karşı çıkmak, protesto etmek yurttaşlık görevi. Bunun Yunan adalarına gitmek dışında yöntemleri olabilir. Ancak ben ucuz kalamar yemekten bahsetmiyorum. 

Ben işgal edilen topraklarımızdan bahsediyorum. Fethiye, Bodrum, Kuşadası, Gökçeada kadar Türk olan ve Yunan ordusunun işgal ettiği, AKP’nin işgali seyrettiği adalardan bahsediyorum. Ve ucuzda olsa lezzetli de olsa işgalci ülkeye para kazandırmayı, işgal edene de edilmesini seyredene de tepkisi kalmayı doğru bulmuyorum."


Bu Haber 07.06.2024 - 08:42:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • yunan adalarını kurtarmak

    hasanb 07.06.2024 - 04:24

    Yunan Hükümeti, Adalarda genç nüfus adaları terketmesinden sonra, adalarda kimse kalmayacak korkusuyla, vergileri düşürmüş, teşvikler vermiştir. Yine adalardaki nüfus azalmaya devam etmesinden sonra, vize kolaylığı adı altında Türk Turistleri adalara çekmiş ve başarmıştır. Tabii bizdeki kötü ekonomik politikası da bunu desteklemiştir. Sonuç: adaları kurtardık

  • Ahmet Tolcu 07.06.2024 - 08:59

    Ege sahillerinde malum mafyavari esnafa vereceğim paranın bize kurşun olarak dönme ihtimali bence yunana göre daha yüksek… Bu esnaf kendi memleketine düşman olamada kendi insanını kazıklar mı?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.