Uluslararası Turizm Forumu başladı işte Firuz Bağlıkaya’nın mesajı

Uluslararası Turizm Forumu başladı işte Firuz Bağlıkaya’nın mesajı

TÜRSAB’ın düzenlediği Uluslararası Turizm Forumu başladı. Forumun açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ‘’Bugünden vazgeçersek geleceğe ulaşamayız.’’ dedi.



TurizmGüncel

TÜRSAB’ın bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Turizm Forumu Başladı. İki gün sürecek forum kapsamında havacılık, konaklama, seyahat acenteciliği ve turizmle ilişkili diğer sektörlerin önde gelen temsilcileri sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. Forum çerçevesinde çok sayıda panel de düzenleniyor.

1 milyar ziyaretçi, 1 trilyon dolar gelir kaybı yalandı

Forumun açılış konuşmasını yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Dünya Turizm Örgütü’nün verilerine göre 2020 yılında turizm sektöründe 1 milyar ziyaretçi kaybı ve 1 trilyon dolar gelir kaybı yaşandığını belirtti. Turizm sektörünün yüzyılın en büyük krizi ile mücadele ettiğini ifade eden Bağlıkaya, ‘’Bu süreçte, TÜRSAB olarak, tüm gücümüzle sektörümüzün nefes alabilmesi için alınması gereken doğru önlem ve tedbirleri, ilgili makamlara yazılı ve sözlü olarak bildirdik. Alınması gereken önlemleri birebir takip ettik ve sürekli bilgilendirmelerde bulunduk.’’ dedi.

‘’Hala çok fazla belirsizlik ve bilinmezlik var’’

Pandeminin sürmesi, virüsün etkisinin yeni varyantlarla artması nedeniyle ülkelerin aldığı kapanma kararlarının ve seyahat kısıtlamalarının devam ettiğine dikkat çeken Bağlıkaya, ‘’Aşının koruma süresinin henüz belli olmaması ve aşı üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı hala birçok belirsizlik ve bilinmezlikle karşı karşıyayız. Toplum bağışıklığını hızlıca elde edebilmemiz için yerli aşımızın bir an önce devreye girmesinin çok önemli olduğunu bir kez daha idrak ettik.’’ diye konuştu.

Dünyada aşı savaşları yaşandığını ve aşının adil ve eşit dağılmadığını kaydeden Bağlıkaya, ‘’Bunu kırmak için tüm motivasyonumuzu yerli aşıya odaklamamız gerekiyor. inanıyorum ki yerli aşımıza en kısa zamanda kavuşarak hem toplum sağlığı hem de ekonomimiz açısından geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz bir yol haritasına ulaşacağız.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Çok ciddi kayıplar yaşadık’’

İçinden geçilen zorlu süreçte turizm sektörüne, başta kısa çalışma ödeneği olmak üzere, yeni destekler verilmesinin sektörün toparlanması için büyük önem taşıdığını söyleyen Firuz Bağlıkaya, turizm sektörünün her bileşeninin pandeminin etkilerini derinden hissettiğini vurguladı. Bağlıkaya, ‘’Sadece incoming yapan acentalarımız değil, iç turizmden kültür turizmine, hac umre acentalarımızdan kruvaziyer ve MICE sektörüne kadar tüm alanlarda çok ciddi kayıplar yaşadık.’’ dedi.

‘’Bugünden vazgeçersek geleceğe ulaşamayız’’

Aşılamanın başlamasının sektöre umut verdiğini ifade eden TÜRSAB Başkanı, sektörün kendini toparlamaya çalıştığını söyledi. Bağlıkaya, ‘’Bizler, yeni dönemin savaşçıları olarak turizm sektörünün başarılı yarınlara ulaşması için mücadelemize devam edeceğiz. Sektör olarak birçok krizi çok zor koşullar altında birlikte atlattık. ülkemize ve sektörümüze olan sevgimiz, bağlılığımız bizi hep güçlü kıldı, umudumuzu hiç yitirmedik. Bu kriz bizi birbirimize daha çok bağladı, kenetlendik, bir olduk, ayakta kalmaya çalıştık. Bugünden vazgeçersek geleceğe ulaşamayacağımızı, Türkiye’nin geleceğinin turizm olduğunu anlatmaya çalıştık.’’ ifadelerini kullandı.



Bu Haber 20.04.2021 - 11:21:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ebru TUFEKCI 20.04.2021 - 10:57

    merhaba,turizm yazın olmazsa olmazımızdır.Ekonomimizin temel direkleri arasında bulunan turizm için devlet desteği %50 olmalıdır.Hiç değilse 15 Mayıs-15 Temmuz arasında devlet tarafından karşılanmalı.Aynı zamanda turizm personellerinin aşılanmış olması son derece önemlidir.İki aylık turist bilançosuna göre durum tespitinde bulunulmalıdır.birde bölgesel olarak kademeli turizm Mayıs ayın da bir iki bölgede başlamalı söz gelimi İstanbul ve Antalya üzerinde durulmalı sonra talebe göre ege ve güneydoğu aktifleştirilebilir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.