Uludağ İkinci Oteller Bölgesinin sınırları mahkeme yolunda

Uludağ İkinci Oteller Bölgesinin sınırları mahkeme yolunda

Uludağ 2. Oteller Bölgesi’nin sınırlarının genişletilmesi için alınan Cumhurbaşkanlığı kararı yargıya taşınıyor. 


DOĞADER, Uludağ 2. Oteller Bölgesinde sınırların genişletilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararını yargıya taşıyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Uludağ 2. Oteller Bölgesi’nin sınırları genişletildi. Sınırları, 1,5-2 hektar arasında genişletilen alanda yapılaşmanın da önünün açıldığı iddia ediliyor. Bölgede ne tür yapıların yer alacağı, kaç otelin yapılacağı belirsizliğini korurken DOĞADER Genel Sekreteri Sedat Güler, bu durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Güler, “Genişletilen sınırlarla ilgili plan Çobakaya’ya kadar uzatılmış. İnşaatı yarım kalan bir otelin tamamı, Ağaoğlu Otelin arkası da plana dahil edilmiş. 10 yıldır Bursa’yı yönetenler, ‘otelleri şehir merkezine taşıyalım, milli park bölgesinde bu kadar yapılaşma olmaz’ diyordu. Gelinen noktada sınırlar genişletildi. Karar, endemik bitki türlerinin, Softaboğan deresinin ve bölgesindeki orman yapısının yok edilmesine neden olacak” diye konuştu.

“Bölgeye gelmeden, alanın yapısı incelenmeden karar alınıyor”

5 yıldır sınırların genişletilmemesi için mücadele ettiklerine dikkat çeken Güler, konuyla ilgili açtıkları 2 davayı da kazandıklarını hatırlattı. Önceki planlarlarda söz konusu bölgede kongre merkezi, spor salonları gibi yapıların yer aldığını vurgulayan Güler, yeni alınan kararla bu tür yapıların planlanmasından endişe ettiklerini söyledi. Bu defa kararın Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile alındığını kaydeden Güler, “Bu kararla yapılaşmanın önü açılacak. Otellerin yapılmasıyla varolan endemik bitki cinayeti bir kez daha yaşanacak. Bölgeye gelmeden, alanın yapısı incelenmeden karar alınıyor. Bölgede kaç otel yapılabilecek ne gibi yapılaşmalar olacak hepsi soru işareti” ifadelerini kullandı.

“Yargıya taşıyacağız”…

Kararnamenin iptali için dava hazırlığında olduklarını anlatan Sedat Güler, “DOĞADER, Baro ve Şehir Plancıları Odası ile beraber konuyu görüşüp yargıya taşıyacağız. Çünkü şehrin en değerli bölgesi elden çıkarılıyor. Endemik bitki türlerimiz yok edilecek. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.



Bu Haber 12.02.2021 - 10:02:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.