Ülkay Atmaca: Otelimizde fiyatları yüzde 42 artırdık ama…

Ülkay Atmaca: Otelimizde fiyatları yüzde 42 artırdık ama…

Rezervasyonlarla birlikte maliyetler de artarken turizm sektör temsilcileri, bu sene beklendiği kadar kâr sağlanamayacağından endişeli.


Türkiye turizm sektörü 2022 yılına hem yüksek maliyet artışlar hem de artan rezervasyonlarla girdi. Sektör temsilcileri, artan maliyetlerin karlılığı düşüreceği görüşünde.

Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin bu yıl 2019 seviyelerinin yakalanabileceğini belirterek hedeflenen 35 milyarlık turizm gelirine ulaşılabileceğini aktardı. Narin artan elektrik, gaz gibi giderlerinin de unutulmaması gerektiğini vurgulayarak  “İspanya'da ortalama 200 euro olan gecelik beş yıldızlı otel konaklama fiyatının Türkiye'de 70 euro civarı. Ancak esas önemli olanın kazanılacak paradan daha çok elde edilecek kâr.” açıklamasında bulundu.

“Bir ayda maliyetler yüzde 60-65 arttı"

Antalya Belek'teki Innvista Otel'in Genel Müdürü Ülkay Atmaca ise fiyatları yüzde 42 artırmalarına rağmen halen yükselen maliyetlerle başa çıkamadıklarını vurguluyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ise maliyetlerin artmasıyla sektörün büyük zorluk yaşadığını dile getirdi. Eresin, “Bir ayda maliyetler yüzde 60-65 arttı. Operatörler ile çoktan sözleşmeleri imzaladık ve fiyatlarımızı belirledik. Artan maliyetleri fiyatlarımıza yansıtmamız mümkün değil" dedi.



Bu Haber 15.02.2022 - 10:55:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Maliyet derken ???

    Selahattin Duran 16.02.2022 - 11:29

    çalisanlariniza verdiginiz , vereceginiz asgari ücretmi arttirdi maaliyetinizi? yoksa bu aylarda yüksek olan meyve sebze mi? yahu zaten Euro ile satis yapiyorsunuz, ne maaliyeti? yükselen beklentileriniz anormal yüksekte ondan arttiriyorsunuz bence. ama yine yanlistasiniz, Avrupali bizdeki fiyatlari görünce bu aylarda yaptigi rezervasyonlari diger ülkelerde yapacak ve biz yine kalacaz son anda karar verenlere. yapmayin, etmeyin, otelinize gelecek olan misafir sadece size ait degil, esnafi var, havayolu var, biz acentalar var...hiç olmazsa EB kültürünü yok etmeyin..SATIS YAPAMIYORUZ !!!!!!!!!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.