Ülkay Atmaca: Antalya bu yılki gibi bir sezonu daha atlatamaz

Ülkay Atmaca: Antalya bu yılki gibi bir sezonu daha atlatamaz
Sherwood Club Kemer Genel Müdürü Ülkay Atmaca, 2017 yılının Kemer için iyi bir sezon olacağını söyledi. Antalya'nın bu yılki gibi bir sezonu daha atlatamayacağını söyleyen Atmaca, ''Ne yapıp edip 2017'de Antalya'ya 13 milyon turist getirmeliyiz.'' dedi.


BDT ağırlıklı çalışan Kemer'in 2016 sezonunu kötü geçirdiğini ifade eden Ülkay Atmaca, yapılan çalışmalar sayesinde bölgenin iç pazarda artış yakaladığını kaydetti.

''KEMER 2017'DE PARLAYAN YILDIZ OLACAK''

Rusların Antalya bölgesinde en çok Kemer'e geldiğini hatırlatan Atmaca, ''Turizmde Kemer’in 2017 yılında parlayan bir yıldız olacağını düşünüyorum. Çünkü şu andaki görüntü, chaterler serbest bırakıldı ve Rusya pazarında önemli bir talep artışı var. Bu artış da Kemer’e mutlaka çok ciddi bir şekilde yansıyacaktır.'' dedi.

''İYİ BİR EKİM AYI GEÇİRİYORUZ''

Bölgede havaların iyi gittiğini ve kendileri dahil pek çok tessin hala açık olduğunu kaydeden Atmaca, ''Ekim sonunda tesisimizi kapatmayı planlıyoruz. Rusya’dan charterların serbest bırakılması ile birlikte dengeler daha da oturmaya başladı. Yaşanan bunca kötü şeyin arkasında iyi bir eylül ayı, iyi bir kurban bayramı ve iyi bir ekim ayı geçiriyoruz. Şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntıların başında güvenlik ve terör olayları geliyor.'' ifadesini kullandı.

''BÖYLE BİR SEZONU DAHA ATLATAMAYIZ''

2017 sezonu için beklentimiz büyük. Ruaya pazarında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu yüzden geleceğe daha olumlu bakabiliyoruz. İki ay öncesine göre daha iyi durumdayız.  Yeni pazarlar arayışımızı hızlandırmamız gerekiyor. Bu yıl gerek acenteci gerek tur operatörü ve gerekse konaklama sektörü için için iyi bir ders yılı oldu. Antalya’ya bizim ne yapıp edip 13 milyon turist getirmemiz gerekiyor. Görünen gerçek bu.  Bunun nereden nasıl getirileceği konusunda ise gerek sivil toplum örgütleri, gerek yatırımcılar ve gerekse biz profesyoneller üzerimize düşeni yapacağız. Bu seneki gibi bir sezonu daha sektör ve Antalya kolay kolay atlatamaz.'' dedi.

Halil Öncü - Kemer



Bu Haber 17.10.2016 - 13:27:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.