Ülkay Atmaca: Abartıldığı kadar talep yok

Ülkay Atmaca: Abartıldığı kadar talep yok

Enerji krizi nedeniyle Avrupalı emeklilerin kışı geçirmek için Antalya’ya geleceği yönündeki beklentiler, turizmciyi umutlandırırken Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca “Bir artış var ancak yüksek seviyelerde değil” değerlendirmesinde bulundu.


Antalya’da 2022 kış mevsiminin turizm anlamında geçtiğimiz yıllardan daha iyi geçeceğini ancak basına yansıyan sayıların gerçeği yansıtmadığını ifade eden POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Antalya’da kışı geçirmek için gelecek emekliler konusunda abartıldığı kadar bir talep yok. Çünkü Avrupa’da şu an için bir doğalgaz sıkıntısı yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

“Artış var ama yüksek değil”

AntalyaEkspres’ten Hafize Korkmaz’a açıklamalarda bulunan Atmaca, geçtiğimiz kış aylarına göre bu yıl daha çok gerçekleşen rezervasyonların Avrupa’da yaşanan gaz sıkıntılı ile ilgili olmadığının altını çizdi. Atmaca, “Kış turizminde bir artış var ama çok yüksek rakamlarda değil. Bu zaten gaza bağlı değildir. Yıllardır hem Antalya’da Hem Türkiye’nin her yerinde kış turizmi düşük de olsa vardır. Biz sezonu nasıl uzatabilir, nasıl daha fazla istihdam sağlayabiliriz, bununla ilgili yıllardır çalışıyoruz. Dediğim gibi bir artış olacak ama basında abartıldığı kadar değil” ifadelerine yer verdi.

“Ne kadar oteli açık tutabilirsek istihdam o kadar artar”

Atmaca, ayrıca kış aylarında turist sayısının artmasının, otellerin açık kalmasının personel istihdamı konusunda da etkili olacağını belirterek “Biz kış aylarında turizmin nasıl geçtiğine odaklanıyoruz. Ne kadar fazla oteli açık tutabiliriz, ne kadar turist getirebiliriz, onun için uğraşıyoruz. Bu yıl kış ayının biraz daha yoğun geçecek olması istihdamı etkileyecektir. Kışın ne kadar çok turist getirebilirsek, ne kadar çok oteli açık tutabilirsek istihdam o kadar çok artar” dedi.



Bu Haber 22.10.2022 - 10:02:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bırakın böyle haberleri

    otelci 24.10.2022 - 06:20

    Başkan çok doğru söylüyor Antalya da kış turizminde öyle söylendiği gibi bir artış yok arkadaşlar. Kim uyduruyor bunları veya varda biz mi bilmiyoruz. böyle haberler çıkınca bizim gibi kiralık otellerin sahipleri kiraları artırmak ve erken istemeye başlıyorlar hadi hadi kışında dolu imişsiniz sözleriyle lütfen ASPERAGAS HABER YAPMIYALIM. Yazık değil mi bizim gibi kiracılara....

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.