Ukrayna’da hükümet yetkililerine yurt dışında tatil yasağı

Ukrayna’da hükümet yetkililerine yurt dışında tatil yasağı

Yolsuzluk skandallarıyla gündemde olan Ukrayna’da, hükümet yetkililerinin tatil amacıyla yurt dışına çıkmaları yasaklandı.


Rusya'nın Ukrayna saldırılarında 11 ay geride kaldı. Cephe hattında çatışmalar sürerken, Ukrayna bir yandan da yolsuzluk skandallarıyla gündemde.

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı İvan Lukerya'nın jeneratör alım ihalesinde 400 bin dolar yolsuzluk yaptığının ortaya çıkmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kadrolarda değişikliğe gidildiğini duyurdu.

NTV’de yer alan habere göre, savaşın en hareketli cephelerinden Kiev, Sumi, Dnipropetrovsk, Herson ve Zaporijya'nın valileri görevden alındı.

Aralarında Savunma Bakanı Yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirill Timoşenko, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Oleksiy Arestovych ve Başsavcı Yardımcısı Aleksey Simonenko’nun bulunduğu isimler de istifa etti.

Birliklere gıda ve mühimmat tedarikinden sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Şapovalov'un gıda tedarikinde fazla ödeme yaptığına dair haberler de basına yansımıştı.

Hükümet yetkililerinin tatil için ülkeden çıkmaları yasaklandı

Ukrayna Lideri Zelenski ayrıca hükümet yetkililerinin tatil için ülkeden çıkmalarını yasakladı. Bu kararda Başsavcı Yardımcısı Simonenko'nun İspanya'da tatil yapmasının etkili olduğu belirtiliyor.

Yeni karara göre bir devlet memurunun resmi görevlendirme olmadan yurt dışına çıkması mümkün olmayacak.

Ukraynalı üst düzey yetkililerin savaş devam ederken yaptıkları tatilleri eleştiren Zelenski, "Dinlenmek istiyorlarsa, kamu hizmeti dışında dinlenirler. Yetkili isimler, artık tatil veya diğer hükümet dışı amaçlar için yurtdışına seyahat edemeyecekler" dedi.



Bu Haber 25.01.2023 - 09:51:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.