Ukrayna hava sahası kapanacak mı?

Ukrayna hava sahası kapanacak mı?

ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği yönündeki uyarılarının ardından hava yolu şirketleri Ukrayna uçuşlarını gözden geçiriyor. Ukrayna ise, hava sahasını açık tutmak için fon oluşturacağını duyurdu.


TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD ve İngiltere'nin "Rusya Ukrayna'yı işgal edecek" yaygarası, hava yolu şirketlerinin bu ülkeye dönük uçuşları gözden geçirmesine neden oluyor. Ukrayna ise, hava sahasını açık tutmak için fon oluşturacağını duyurdu.

Hava yolu şirketlerinden Ukrayna açıklamaları

Hollanda hava yolu KLM, Ukrayna uçuşlarını durduracağını açıklarken, Alman hava yolu Lufthansa ise uçuşları askıya almayı düşündüğünü bildirdi.

İngiliz hava yolu British Airways ise, Asya'ya yapacağı uçuşlarda Ukrayna hava sahasını kullanmayacağını duyurdu.

Ukrayna, hava sahasının kalması için fon oluşturacak

Öte taraftan Ukrayna Altyapı Bakanlığı, ülkeye dönük uçuşların kısıtlamasız devam ettiğini açıkladı. Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal, hükümetin uçuşların devamlılığını sağlamak için 16,6 milyar Grivna (592 milyon dolar) fon oluşturacağını açıkladı. Söz konusu fonun sigorta ve leasing şirketlerine Ukrayna'da uçuş güvenliği sağlayacağını ifade eden Shmygal, "Bu karar havacılık sektöründe durumu istikrara kavuşturacak ve şu anda yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın ülkelerine dönmesini sağlayacak." dedi.

”Hava sahasını kapatmak anlamsız”

Ukrayna Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Mykhailo Podolyak, Moskova'nın sınırın öte tarafına yaptığı askeri yığınağına yanıt olarak hava sahasını kapatmanın anlamsız olduğunu söyledi.

THY’den Ukrayna kararı

Öte taraftan Türk Hava Yolları Ukrayna yolcuları için bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruda, Ukrayna yolcularına bilet iadesi ve bilet değişikliği hakkı tanındığı kaydedildi.



Bu Haber 14.02.2022 - 09:16:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.