UKOME'lerde yetki belediyelerin elinden alınıyor

UKOME'lerde yetki belediyelerin elinden alınıyor

Büyükşehirlerdeki Ulaşım Koordinasyon Merkezleri'nde (UKOME) ağırlık belediyelerden kamuya geçiyor.


Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ''Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik''te yapılan değişiklikle daha önce 11 belediye 10 kamu olarak teşkil olan UKOME üye sayısı, kamu lehine 14'e çıkarıldı.

Yönetmelikte yapılan değişikliğe tepki gösteren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Güne göre, siyasi hesaba göre, siyasi iktidarın o günkü psikolojisine göre kanun hazırlamak dünyanın hiçbir yerinde yok” ifadelerini kullandı.

UKOME'ye üye gönderecek üç bakanlıktan ikisinin (Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı) ulaşımla hiçbir ilgisinin olmadığını belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

''Eşitlik dengesi denen şey, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürüyen hususlarla ilgili, İstanbul’daki ilgili kamu kurumlarının da masada olduğu ve orada ortak akılla bir sürecin kararının alınması; ama günün sonunda, İBB’nin neredeyse yüzde 99 oranında hizmet verdiği bir alanda, kararın netleşmesiyle ilgili yine, bir nevi iradenin İBB’de olmasıyla ilgili bir kurul tanımı vardı.

Ama bugün gördüğümüz şey; ‘Biz buraya, 3 tane daha bakanlıktan eleman yollayalım…’ Birisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan -ne alakası varsa ulaşımla- birisi, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan -onun da ne alakası varsa-… Yazık yani. Kurumlarımıza yazık. ‘Biz bunu artıralım. 3-4 tane daha ilave yapalım ve burada çoğunluk elde edelim.’ Yani akıl tutulması. Çok üzülüyorum. Üzüntünün ötesinde, artık isyan ediyorum.''



Bu Haber 19.02.2020 - 16:21:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.