Uğur Şahin-Özlem Türeci: Paniğe gerek yok!

Uğur Şahin-Özlem Türeci: Paniğe gerek yok!
Dünyayı paniğe sevk eden ve bazı ülkelerin sınırlarını kapatıp kısıtlamalar getirmesine neden olan Omicron varyantı ile ilgili konuşan Uğur Şahin-Özlem Türeci, ‘paniğe gerek yok’ dedi.

Almanya’nın Mainz kentinde düzenlenen 25. Aydın Doğan Vakfı Ödül Töreninde gazetecilere açıklama yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci Omicron varyantı ile ilgili endişeleri azalttı. Uğur Şahin, “"Yeni Omicron varyant nedeniyle herhangi bir korku duymaya gerek yok. Paniğe gerek yok. Varyantın çok farklı mutasyonları olduğunu biliyoruz. Aşının bu varyanta daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz" dedi.

Aşının hem antikor hem de bağışıklık hücreleri (t hücreleri) düzeyinde koruma sağladığını kaydeden Uğur Şahin, "Aşı, ağır hastalık seyrine karşı koruma sağlıyor. Ağır hastalık seyrine de koruma sağladığı için bir güven sağlıyor. Üçüncü doz aşı olduktan sonra oldukça iyi bir korumanın sağlandığına eminiz" ifadelerini kullandı.

Vaka sayısının aşı olmayanlarda aşı olanlara oranla 8 kat fazla olduğuna dikkat çeke Şahin, belli bir yaş grubu için hatırlatma dozunun önemli olduğunu ifade etti. Şahin, üçüncü doz ile koruma oranının yüzde 97’ye ulaştığını da kaydetti.



Bu Haber 01.12.2021 - 10:34:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.