‘Ucuz tatil' arayan İngilizlerin tercihi Türkiye ve Tunus

‘Ucuz tatil' arayan İngilizlerin tercihi Türkiye ve Tunus

Tatilde önceliği ucuzluğa veren İngiliz tatilcilerinin tercihinin Türkiye ve Tunus'taki her şey dahil oteller olduğu açıklandı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Pazar araştırma şirketi GfK'nin 25 tur operatörü ile 1 Haziran - 18 Temmuz tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre, tatilde maliyet öncelikli hareket eden İngiliz tatilcilerin Avrupa dışındaki en önemli tercihleri Türkiye ve Tunus oldu.

Tatil aramalarının 3’te biri her şey dahil

TrvelSuperMarket seyahat yorumcusu Emma Coulthurst, ''İngiltere'deki referandumdan bu yana her şey dahil talebi bir trend haline gelmeye başladı. Tatilciler, pound-euro oynaklığını engellemek ve yiyecek-içecek maliyetlerini sabitlemek için her şey dahil tatile yöneliyorlar. Bu yıl TravelSuperMarket üzerinden yapılan tatil aramalarının 3'te birini her şey dahil tatilleri oluşturdu. Tatilde kendi yemeğini pişirmek istenlerin aramaları yüzde 13, yarım pansiyon tatil arayanların oranı ise yüzde 6.'' dedi.

ucuz_tatil1_1

Düşen talebi fiyatlar takip etti

Rapora göre, bu yıl fiyatlar hiç olmadığı kadar düştü ve düşüş oranları yüzde 38'i buldu. Brexit nedeniyle endişeleri artan İngilizler, rezervasyon yapmayı erlediler. Bu nedenle düşen talebi fiyatlar takip etti.

Türkiye aramalarda yedinci sırdan dördüncü sıraya yükseldi

Normal koşullarda 400 poundun altında bulunmayan bir haftalık aile tatillerinin bu yıl 300 pounda kadar bulunabildiği belirtilen GfK raporunda, Türkiye ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin Antalya bölgesine dönük tatil aramaları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı. Türkiye İngiltere'deki tatil aramalarında 7'ncilikten 4'üncülüğe yükseldi.'' denildi.

Türkiye’de 15 pounda iki kişi yemek yiyebiliyor

Türkiye ve Tunus'a dönük artan tatil talebi, İngilizlerin paralarıyla daha çok şeyi satın almak istediğini gösteriyor. Türkiye ve Tunus, İngiltere'de en hızlı yükselen destinasyonlar. İngilizler, ellerindeki pound ile Türkiye'de çok fazla TL ve Tunus'ta çok fazla dinar alabiliyorlar. Türkiye'deki sahil boylarında iki kişilik yemek 15 pounddan az tutuyor. Biraz ise 2 pound civarında. Tunus'ta da durum benzer. Hatta Tunus'ta bira daha ucuz olabilir. Artı, bu iki ülke her şey dahil otelleri geniş bir yelpazede sunuyor''



Bu Haber 22.07.2019 - 13:11:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.