Uçuş izinlerinin ardından Rusların Gürcistan talebinde büyük artış

Uçuş izinlerinin ardından Rusların Gürcistan talebinde büyük artış

Uçuş izinlerinin verilmesinin ardından Rus turistlerin Gürcistan tatil turu taleplerinin büyük oranda artığı belirtiliyor.


Rusya’da faaliyet gösteren çevrimiçi seyahat servisi TutuRu araştırmaları, uçuş izinleri sonrası Rusların Gürcistan’a tatil turu taleplerinin 3 kat arttığını gösterdi.

Rusya’dan uçuşlara getirilen kısıtlamaların kaldırıldığının açıklandığı 10 Mayıs öncesine kıyasla taleplerin 10 kat arttığına dikkat çekilirken, Moskova-Tiflis rotası, seyahat hizmeti üzerinden Soçi ve St. Petersburg’a uçak bileti için yapılan aramaların ardından üçüncü sırada yer aldı.

GazetemRu’nun aktardığına göre, TutuRu’nun online uçak bileti servisi başkanı Denis Pokrasenko, Gürcistan’a bilet satışlarının kademeli olarak artmaya başladığını ancak aramalardan daha yavaş bir hızda gerçekleştiğini ekledi.

Rusya’dan Gürcistan’a gidiş dönüş bileti için ortalama tutar 50 bin 600 ruble olarak gözlemlenirken, mayıs ve haziran aylarında kalkan direkt uçuşlar için biletler tek yön ortalama 18 bin rubleye mal oluyor.

Direkt uçuşlar için bilet satışlarından önce bile Gürcistan, ilkbahar ve yaz için bağımsız turistler arasında popülerlik açısından ilk 20 ülke arasında olurken, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’in ardından dördüncü sırada yer almıştı.

Gürcistan’a yönelik bilet talebinin bu yıl geçen yıla kıyasla yüzde 45 oranında artış gösterdiğine değinen uzmanlar, doğrudan uçuşların başlamasından önce Gürcistan’a en çok Erivan (yüzde 41,4), Minsk (yüzde 29,4) ve Bakü (yüzde 25,7) aktarmalı seyahat gerçekleştirildiğini hatırlattı.



Bu Haber 19.05.2023 - 08:53:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.