Uçuş iptalleri ve rötarlar Avrupa Birliği'ne pahalıya patladı
Havacılık derneği Airlines for Europe, geçtiğimiz yıl uçuş rötarlarının ve iptallerinin Avrupa Birliği ekonomisine 17.6 milyar euroya mal olduğunu açıkladı.

Airlines for Europe, 2018 yılında uçuş rötar ve iptallerinin Avrupa Birliği (AB) ekonomisine toplam 17.6 milyar euroya mal olduğunu duyurdu.
Airporthaber'de yer alan habere göre, Merkezi Brüksel'de bulunan havacılık derneği Airlines for Europe, Avrupa'da hava trafiğinin 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 3.8; aynı dönemde rötarların da yüzde 105 arttığını açıkladı. Açıklamada, rötarların yüzde 75'inden fazlasının hava trafik kontrol kapasitesi ve personel eksikliğinden kaynaklandığına işaret edildi.
RÖTAR VE İPTALLERDEN ETKİLENEN YOLCU SAYISI 334 MİLYONA ULAŞTI
Avrupa'da uçuş rötar ve iptallerinden etkilenen yolcu sayısının 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 26 artarak 334 milyona ulaştığının belirtildiği açıklamada, bunun AB ekonomisine toplam maliyetinin 17.6 milyar euro olduğu bildirildi. Açıklamada, Avrupa'da hava trafik kontrolünün daha verimli hale getirilmesi çağrısında bulunuldu.
İlgili Haberler

SAYD'dan yabancı dijital konaklama platformları için yapılacak düzenlemeye tepki
Yabancı dijital konaklama platformları için hazırlanan ve Meclis'in gündeminde bulunan kanun teklifine; Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) tepki gösterdi.

RAMS ile Marriott arasında 2 otel için anlaşma: İstanbul'a Marriott Gaziantep'e Sheraton geliyor
RAMS Global ile Marriott International arasında İstanbul ve Gaziantep'e yapılacak 100 ve 110 odalı iki otel için anlaşma imzalanacak.

GlobeMeets 2027'in tarihi açıklandı! Eylülde İstanbul'da toplanacak
GlobeMeets'in 5'inci buluşması 2027'de yapılacak. Etkinliğe 2-3 Eylül tarihlerinde Rixos Tersane İstanbul'un ev sahipliği yapacağı açıklandı.



%20(2).gif)

