Uçakta tavan fiyat 309 TL

Uçakta tavan fiyat 309 TL
Havayolu şirketlerinin iç hat uçak biletlerine getirilen tavan fiyat uygulamasını delmesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti. Şirketlerle görüşen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 299 lira olan iç hat uçuş bileti tavan fiyatının 309 lira olarak revize edildiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Elvan, havayolu şirketleriyle tavan fiyat konusunda mutabakata vardıklarını bildirdi. Geçtiğimiz beş ayda kurda meydana gelen yükselme ve maliyetlerdeki artış nedeniyle 10 liralık artışa gidildiğini kaydeden Elvan, "Uçak biletine tavan fiyat uygulaması, önümüzdeki dönemde olağanüstü bir durum olmaması halinde bu şekilde devam edecek" ifadesini kullandı. 
 
Geçen yılın son çeyreğinde Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) üyesi şirketler ve THY ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirmiş, tavan fiyat uygulamasını başlatmıştı. Hükümetin yaz aylarında da uygulanmasını istediği karar, kısa süre sonra delindi. Herhangi bir yaptırımı olmayan prensip kararı için şikâyet yağdı. Bilet fiyatları 400 TL'yi bulunca bakanlık yeniden harekete geçti. (Sabah Gazetesi)


Bu Haber 06.05.2014 - 09:12:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.